Zonguldak’ın Kilimli İlçesinde bağlı Gelik beldesinde kaçak olduğu iddia edilen kömür ocağında toprak altında kalan Naci Çiftçi’nin cesedine 2 saat sonra ulaşıldı. Oğlu Şaban ve eniştesi Bekir ile birlikte ocağa giren Naci Çiftci’nin cesedi otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Edinilen bilgiye göre, Kilimli ilçesine bağlı Gelik beldesinde saat 16.30 sıralarında kaçak bir kömür ocağında ‘Patoz’ tabir edilen patlayıcı ile galeri açma çalışmaları sırasında yaşanan patlamada bir süre önce TTK’dan emekli olduğu öğrenilen madenci Çavuşu Bekir Çiftçi., yeğeni 19 yaşındaki Şaban Çiftçi., kayınbiraderi Naci Çiftçi ve iş arkadaşı Murat Karakuş ile birlikte yaralandı. Üç işçi maden ocağından yaralı kurtulmayı başarırken bir süre önce özel bir maden ocağından emekli olduğu öğrenilen Naci Çiftçi ise toprak altında kaldı. Yaralı kurtulan  Bekir Çiftçi., yeğeni Şaban Çiftçi. ve Murat Karakuş ambulanslar ile Atatürk Devlet Hastanesinde kaldırılarak tedavi altına alındılar.

Bölgeye gelen ekipler geniş güvenlik önlemi alırken bir süre sonra Naci Çiftçi’nin cansız bedenine ulaşıldı. Ocaktan cansız bedeni çıkarılan Naci Çiftçi’nin cesedi olay yerinde yapılan incelemelerin ardından otopsi yapılmak üzere Atatürk Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Ekiplerin yaşanan patlamaya ilişkin soruşturması sürüyor. Öte yandan, GMİS Genel Başkanı Ahmet Demirci de bölgeye gelerek yaşanan patlamaya ilişkin bilgi aldı. Barış DOĞAN