Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde polis ve zabıta ekiplerinin ortaklaşa düzenlediği operasyonda 13’ü kadın, 15’i çocuk ve 4’ü erkek olmak üzere 32 dilenci yakalandı. Dilencilerden birinin kaçmaya çalışırken zabıtaya yakalanma anı zabıta ekibinin kamerası tarafından kaydedildi.
Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ve Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürlüğü’ne bağlı ekipler bugün cuma namazı çıkışı dilencilere yönelik operasyon düzenledi. Cami önlerinde dilenen ve aralarında Suriye uyrukluların da bulunduğu 13’ü kadın, 15’i çocuk ve 4’ü erkek olmak üzere 32 kişi yakalandı. Karşılarında polis ve zabıtayı gören bazı dilenciler kaçmaya çalıştı ancak yakalanmaktan kurtulamadı. Kdz. Ereğli Belediyesi’ne ait otobüslerle belediyeye getirilen 32 kişi, kimlik tespitinin yapılmasının ardından kabahatler kanununa göre 105’er TL para cezası uygulanarak serbest bırakıldı. Yakalananlar arsında bulunan Suriye uyruklu kişiler ve çocukları polis tarafından ilçe dışına gönderildi.
Kdz. Ereğli Belediyesi Zabıta Müdürü Alptekin Dursun, İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri ile birlikte halkın huzurunu sağlamak için cuma namazı sırasında dilenen kişileri yakaladıklarını söyledi. Dursun, uygulamanın sürekli yapılacağını ve dilenciliğe müsaade etmeyeceklerini ifade etti.
Öte yandan, dilencilerden birinin kaçmaya çalışırken zabıtaya yakalanma anı zabıta ekibinin kamerası tarafından kaydedildi.