Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Ahlak Büro Şube Müdürlüğü’nce kent merkezinde ve Çaycuma ilçesinde 2 Nisan da yapılan fuhuş operasyonunda 4’ü yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 8 kişi gözaltına alınmıştı. Gözaltına alınan 8’den 4 ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, 4 yabancı uyruklu kadın ise sınır dışı edilecekti. Emniyette tutulan kadınlar sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi Ek binasındaki sağlık kontrollerinin ardından Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.

Kent merkezinde ve Çaycuma ilçesinde yabancı kadınlara fuhuş yaptırıldığı ihbarını alan Ahlak Büro Şube Müdürlüğü ekipleri 2 Nisan Cumartesi günü harekete geçti. N.K. ve E.A.’yı takibe alan ekipler, “Günü Birlik” adını verdikleri operasyonla 4’ü yabancı uyruklu kadın olmak üzere toplam 8 kişiyi gözaltına almıştı. Operasyonda Kırgızistan uyruklu iki kadın, Kırgızistan uyruklu A.İ., Azerbaycan uyruklu G.M., M.G., E.A. ve N.K. gözaltına alınılmışlardı. Ahlak bürosuna getirilen zanlılardan, S.A, M.G., E.A. ve N.K. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, yabancı uyruklular da sınır dışı edilecekti.

SAĞLIK KONTROLÜNDEN GEÇİRİLDİLER

İl Emniyet Müdürlüğü’nde bekletilen kadınlar sabah saatlerinde Atatürk Devlet Hastanesi Ek binasında getirildi. Bir polis memuru hastane önünde kadınların çıkışı görüntülemek için bekleyen gazetemizin muhabirinin yanına gelerek, “Kadınlar benim sorumluluğumda, geçen çektiniz ya, çekmeyeceksiniz ve çekerseniz dava açarım” şeklinde söylemlerde bulundu.

“SENİN İLE ÖZEL GÖRÜŞECEĞİM”

Kadınlar sağlık kontrolünün ardından polis araçlarına bindirildiği sırada yine aynı polis memuru gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek, gazetemizin muhabirine “Senin ile özel görüşeceğiz” diyerek tehditte bulundu.  Barış DOĞAN