Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde eşi ve dostu olduğu iddia edilen kişiye kurşun yağdıran Ş.B nin avukatı Mehmet Ünal, dava sürecinin başladığını söyledi. Ünal, ailenin olayı tamamen yaşayan 3 çocuğunun çok ciddi travma geçirdiğini söyledi.

Ereğli’de eşini başka bir erkekle evinde yakalayan Ş.B (34), eşi D.B (27) ile eşinin dostu olduğu iddia edilen H.K’yı (41) kurşun yağmuruna tuttuktan sonra polise teslim olmuştu. Emniyetteki ifadesi tamamlanan Ş.B adliyeye sevk edilmiş, nöbetçi mahkeme tarafından da serbest bırakılmıştı.

Ş.B nin avukatı Mehmet Ünal, olaylar sonrasında ilk kez açıklamada bulundu. Ünal; dava sürecinin başlandığını ve kısa sürede iddianamenin hazırlanarak davanın açılacağını söyledi. Ünal, "Her şeyden önce belirtmek isterim ki yaşanan olay her yönüyle vahim ve üzücü bir olaydır. Müvekkilim Ş.B, cuma günü beni arayarak bir bayanın kendisini aradığını kendi kocası ile müvekkilimin eşinin video kayıtları olduğunu söyledi. Müvekkilime kayıtları almasını daha sonra da beni aramasını söyledim. Cumartesi günü kayıtları aldığında beni aradı, kayıtları muhafaza etmesini ve pazartesi günü boşanma davasını açacağımı söyledim. Müvekkilim aynı gün kayınpederi ile bu durumu paylaştı ve görüntüleri izletti. O gece kayınpederi ile birlikte gidip eşini babasına teslim edecekti. Pazartesi günü de dava açacaktık. Ancak eve gittiklerinde, kamera kayıtlarında gözüken şahıs değil, başka bir şahısla eşinin beraber olduğunu görünce müvekkilim kendisine hakim olamayıp herkes için üzücü bu olayı gerçekleştirdi. Müvekkilim olay nedeniyle tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Asıl ceza yargılaması uygulaması budur. Bu anlamda karara imza atan savcı ve hakimlerimizi takdir ediyorum. Şu anda soruşturma devam ediyor. Olay savcılık aşamasında, kısa sürede muhtemelen iddianame hazırlanıp dava açılacak. Biz de bu hafta boşanma davasını açacağız. Müvekkilim bu durumda gerçek anlamda mağdurdur. Daha da kötüsü 3 tane çocuk var. 6, 3 ve 1 yaşlarında. Bu olay her yönüyle onların yanında yaşandı. Çok ciddi bir travma geçirdiler. Bundan sonra tüm çabamız bu çocukların daha sağlıklı şekilde yetişmesini sağlamak. Eşi dün itibari ile ifadesini verdi. Ben daha ifadesini görmedim. Diğer şahsın ise ifade vermesi bir süre daha mümkün olmayacak. Çünkü Zonguldak Araştırma Hastanesinde tedavisi devam etmekte" dedi.