Zonguldak’ta eşini ve iki kişiyi öldürdüğü gerekçesiyle tutuklanan 43 yaşındaki Hüseyin G.’nin yargılanmasına devam edildi.
Zonguldak 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Hüseyin G. hazır bulundu.
Mahkeme, sanığın cezai ehliyetinin tam olup olmadığına ilişkin Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi’nden gelecek olan raporun beklenmesini istedi.
Mahkeme heyetine üç sayfalık yazılı savunma veren Hüseyin G., "Henüz raporum gelmemiş. İstanbul’da hastanede yattım. Tedavi sürecim devam ediyor. Bir ay içerisinde yine gideceğim. Ayrıca ben yazılı beyanda bulunmak istiyorum" diye konuştu.
Sanığın bir bölümünün okunduğu yazılı savunmasında, "Eşime bir şey soramıyordum. Şüpheleniyordum. Sonra eşim evi terk etti. Eşimin annesiyle büyük kavga ettim. Annesi bana ’sana kızımı göstermeyeceğim’ dedi" ifadeleri yer aldı.
Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasıyla tutuklu bulunan sanık; mahkeme heyetinden eşinin telefon görüşmelerine ilişkin kayıtları istedi. Mahkeme ise sanığın talebini kabul etti.
Duruşma, Adli Tıp’dan gelecek olan raporun beklenmesi için ileri bir tarihe ertelendi. Sanığın ise tutukluluk halinin devamına karar verildi.
OLAY
2014 yılı Şubat ayında meydana gelen olayda eşinden ayrı yaşadığı öne sürülen Hüseyin G., Salih Bostancı, kayınvalidesi Fatma Kayabaşlık ve eşi Gülay G.’yi pompalı tüfekle öldürdükten sonra benzin dökerek yakmaya çalıştı. Jandarmanın peşine düştüğü Hüseyin G., olaydan bir süre sonra yakalanarak cezaevine gönderildi.