Zonguldak’ın Kilimli ilçesinde bir fotoğrafçı dükkanı soyuldu. Güvenlik kamerasına yakalanan zanlı, dükkandaki malzemeleri ve parayı alarak kaçtı.
Kilimli ilçesinde 35 yıldır hizmet veren bir fotoğrafçı dükkânına sabah saat 05.00 sıralarında giren hırsız, 3 fotoğraf makinesi, bir adet video kamera, çok sayıda flaş bellek, kamera aksesuarları ve kasada bulunan bir miktar parayı alarak kaçtı. İçeriye girdikten sonra güvenlik kamerasının kaydını da durduran hırsızın yüzü ise güvenlik kamerasına net bir şekilde yansıdı.
Olay sonrası polise başvuran iş yeri sahibi 40 yaşındaki Sonay Özkan, “Hırsızın bulunmasını istiyoruz. Çünkü içeriye girişi çok net bir şekilde görünüyor. Görüntülerden bulunsun, cezasını da çeksin” dedi.
Olayı sabah dükkâna geldiğinde fark ettiğini söyleyen Özkan, “Ben ilk olarak düğün kayıtlarına baktım. Çok şükür düğün kayıtları duruyormuş. Sonuç olarak insanların özel günlerini kaydediyoruz. Bir daha dönüşü olmayan şeyler ama duruyordu. Zararımız büyük ama en azından onları kurtardık” şeklinde konuştu.
Polis ekipleri ise olay yerinde yaptığı çalışmalarda parmak izlerini ve güvenlik kamerası görüntülerini aldı.
Güvenlik kamerasında yer alan görüntülerde hırsızın elindeki aletle dükkânın kapısını açtığı, içeriye girdikten sonra kapının iç kısmına bir tabure koyarak kapıyı sabitlediği görülüyor. Daha sonra kamera odasına yürüyen hırsız, video kaydını durduruyor.
Olayla ilgili soruşturma sürüyor.