Zonguldak’ın Kilimli ilçesi Karadon Mahallesi’nde 20 Eylül 2014 tarihinde meydana gelen olayda, komşusunun oğlunu silahla öldüren Ekrem S.’nin yargılanma süreci devam ediyor.
Zonguldak Adliyesi 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada sabah erken saatlerde tutuklu bulunduğu Beycuma M Tipi Cezaevi’nden adliyeye getirilen 61 yaşındaki Ekrem S. hakim karşısına çıktı. Öldürülen Cemil Odabaş’ın annesi Nisan Odabaş ve dini nikahlı eşi Selda Ö. de mahkeme salonunda hazır bulundu.
Öldürülen Cemil Odabaş’ın annesi Nisan Odabaş ve eşi Selda Ö. mahkeme heyetine verdikleri ifadede, sanıkla aralarında herhangi bir husumet olmadığını, neden öldürdüğü konusunda hiçbir fikirleri olmadığını ifade etti.
Anne Nisan Odabaş ifadesinde, “Oğlum 3 yıldır benden ayrı İstanbul’da yaşıyor. 3 yılda 10 kere anca yanıma gelmiştir. Daha önce bir husumeti yoktu. Olay günü oğlumla beraber ceviz toplamaya gitmiştik. Ceviz topladıktan sonra evimize doğru çıkarken evinin camından oğluma ateş etti. Ne olduğunu anlayamadık. Kendisiyle çok bir samimiyetimiz yoktu” dedi.
Anne Nisan Odabaş’ın ifadesinin ardından ifade vermek üzere mahkeme heyetinin karşısına çıkan Cemil Odabaş’ın 2 çocuğunun annesi Selda Ö. verdiği ifadede, “Benim olayla ilgili en ufak bir fikrim ve kanaatim yoktur. Şikayetçiyim cezalandırılmasını talep ediyorum” dedi.
Alınan ifadelerin ardından söz alan kasten adam öldürme suçundan yargılanan tutuklu sanık Ekrem S.’nin avukatının anne Nisan Odabaş’ın soruşturma kapsamında ilk ifadesinde şikayetçi olmamasının göz önünde bulundurulması ve dini nikahlı eşin herhangi resmi bir bağı olmaması sebebiyle mahkemeye katılma talebinin reddini istemesiyle mahkeme salonunda bulunan Cemil Odabaş’ın yakınları avukata tepki gösterdi.
Dava 7 Mayıs 2015’e ertelenirken, mahkeme sonrası öldürülen Cemil Odabaş’ın yakınları, sanık Ekrem S. cezaevi aracına bindirildiği sırada Ekrem S.’ye tepki gösterdi.