Zonguldak’ta evine girdiği 80 yaşındaki Hanife Albaş’ın kafasına ütü ile vurarak, çelik kasasında bulunan 7 bin lirayı gasp eden 33 yaşındaki Çiğdem T., emniyetteki işlemlerin ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Hastaneden taburcu olan ve evinde istirahat eden Albaş, olay sırasında yaşadıklarını gazetecilere anlattı. Hastaneden taburcu olan ve evinde istirahat eden Albaş, olay sırasında yaşadıklarını gazetecilere anlattı.


Zonguldak’ta dün akşam saat 17.00 sıralarında Yeşil Mahalle Gölbaşı Sokak’ta, oturan 80 yaşındaki Hanife Albaş evine ziyarete gelen komşusu Çiğdem T.’nin saldırısına uğradı. Hanife A.’ya saldıran komşu, yaşlı kadının evine yeni aldığı ütüyle kafasına vurarak parçaladı.

Olay sonrası yaşlı kadın hastanelik olurken, başına üç dikiş atıldı. Çiğdem T. ise polis tarafından yakalanarak gözaltına alındı. Çiğdem T., emniyetteki ifadesinin ardından Zonguldak Adliyesi’ne getirilirken Hanife Albaş, evinde yaşadığı o dehşet anlarını gazetecilere anlattı.

“BENİ KORKUTMAK İSTEDİ”

Çiğdem T. ile devamlı görüştüklerini anlatan Hanife Albaş,  Çiğdem’in olay günü evindeki kasaya para koymak istediğini anlatan Albaş, olay sırasında yaşadıklarını şöyle aktardı:

“Çiğdem olaydan bir gün önce misafirliğe geldi. Gece 12’ye kadar oturdu yanımda. Demek ki akşam yapacaktı bir şey bana yapamadı. Bıçak çıkarttı çantadan beni korkutmak istedi. Ertesi gün 9-10 arası geldi. Bana ‘Senin kasana para koyalım’ dedi. Bende ‘Benim kasam’ yok dedim. Sonra kasa var bozuk anahtarını kaybettim’ dedim. Bana ‘Paramı koyacak yerim yok. Senle ikimizin arasında kalsın. Koyalım’ dedi. Beni kandırmaya çalıştı. Bana ‘Maaşım bağlandı. Para çektim bankadan, koyacak yerim yok’ dedi. Benim de kasada 7 bin lira param vardı. Parasını benim kasaya koydu. Benim param da altındaki çekmecedeydi. Beş dakika sonra başka bir komşum geldi. Lahana fidesi istedi. Ben fide almaya gittim. Ona da ‘Sen evde dur’ dedim. Beş dakika geçmeden geri geldim. Bana ‘Gidiyorum’ dedi. Ben de gitmemesini ve iki bardak çay içmesini söyledim.”

 “ÜTÜYÜ KAFAMA VURA VURA 5 PARÇAYA BÖLMÜŞ”

Çiğdem T.’nin evden ayrıldıktan sonra kasaya baktığını söyleyen Hanife Albaş., “Çay içtikten sonra gidince benim aklım başıma geldi. Kasayı açtım. Onun parası da yok. Benim param da yok. Sonra ben apar topar kapısına gittim. ‘Çiğdem ben seni bir evlat gibi seviyorum, niye böyle bir şey yaptın’ diye söylediği anlatan Albaş, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Birlikte tekrar eve geldik. Bu sırada Çiğdem bana saldırdı. Yattığım yatağın başında yeni aldığım ütüm vardı. Kafama pat pat vururken birde boğazımı sıktı kimseye demeyeceksin diye yemin edeceksin kafamı duvara vurdum diyeceksin dedi. Kafama vura vura ütüyü kafamda beş parçaya böldü.Ütünün kırılan parçalarını çamaşır sepetinin içine saklamış” diye konuştu.

Hanife Albaş., olay sonrası soruşturma başlatan polislere Çiğdem T.’nin gerçeği itiraf ettiğini anlattı. Hanife A., kayıp paranın da Çiğdem T.’ye ait evin yatak odasındaki dolabında bulunduğunu söyledi. Yaşanan olayın ardından Çiğdem T.’ye tepki gösteren Albaş., “Polisler paramı o evde bulduklarını söyledi. Kocası işsizmiş dediler. Kocası boşta olan hırsızlık mı yapar” diyerek sitemini dile getirdi.

Çiğdem T. ise Cumhuriyet Savcısı’na verdiği ifadesinin ardından çıkarıldığı nöbetçi mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. Barış DOĞAN