Zonguldak’ın Ereğli ilçesi Gülüç beldesinde plastik kova yüzünden çıkan kavgada öldürülen yaşlı adamın katil zanlısı polise teslim oldu. Zanlının daha önce de su tahsilat memurunu bıçakladığı öğrenildi.
Olay, dün Gülüç Deresi Erdem Yuva Evleri mevkiinde meydana geldi. İddiaya göre, Selçuk G. çocuğu ile birlikte derede balık tutarken yanlarına gelen köpeğe buldukları plastik kova içerisinde yemek verdi. Bu sırada yanlarına gelen Şeref Yavuz (75), kendisine ait olduğunu iddia ettiği plastik kovayı kullanmasından dolayı Selçuk G’ye kızdı. Tartışmanın büyümesi ile Selçuk G., Şeref Yavuz’u sağ baldırından bıçakla yaraladı. Çevredekilerin haber verdiği 112 sağlık görevlileri kısa sürede olay yerine gelerek Şeref Yavuz’a müdahalede bulundu. Aşırı kan kaybeden Yavuz ,kaldırıldığı özel hastanede kurtarılamayarak hayatını kaybetti.
Selçuk G. ise, olay sonrası polis karakoluna giderek teslim oldu. Selçuk G., sabah saatlerinde çıkarıldığı adliyede savcılık ve nöbetçi mahkemede ifade verdi. Geniş güvenlik önlemleri altında adliyeye getirilen Selçuk G. mahkemede verdiği ifadede oğlu ile birlikte plastik kova ile köpeğe yemek verdiklerini, bu sırada yanlarına gelen Şeref Yavuz’un kendisi ile kavga etmeye başladığını ve bıçak çektiğini, oğlunu ve kendisini korumak için bıçağı alarak Şeref Yavuz’u yaraladığını itiraf etti. Şeref Yavuz’u öldürme kastı bulunmadığını ve yaşanan olaydan dolayı pişman olduğunu söyleyen Selçuk G., tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Öte yandan zanlı Selçuk G.’nin yaklaşık altı ay önce de su borcu yüzünden evindeki su saatini söken Gülüç Belediyesi memuru İbrahim Demirkol’u bıçakladığı öğrenildi. Selçuk G.’nin 2015 yılının Ocak ayında Gülüç’teki pazar yeri girişinde nin tartıştığı belediye su tahsilat memuru Demirkol’u bıçaklama anı ve sonrasında polise teslim olup olay yerinde tatbikat yaptırılması anı güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilmişti.
Cinayetle ilgili olarak savcılığın açtığı soruşturma devam ediyor.