Zonguldak'ın Devrek ilçesine bağlı Çaydeğirmeni beldesinde kumar oynayan 8 şahsa toplamda 16.200 TL tutarında idari para cezası verildi. Evinde kumar oynatan H.B (45) isimli şahısla ilgili ise adli soruşturma başlatıldı.

Jandarma Komutanlığı'ndan yapılan açıklamada şu bilgi verildi:

"Devrek İlçe Jandarma ekipleri tarafından yapılan operasyonda Çaydeğirmeni Beldesi Merkez mahallesindeki bir evde kumar oynandığı ve oynatıldığı bilgisi alınmış, bahse konu adreste yapılan aramada, kumar oynandığı tespit edilerek olayla ilgili olarak Cumhuriyet Savcısının talimatı üzerine H.B. (54 E.) isimli şahsa kumar oynanması için yer ve imkan sağlanması suçundan, kumar oynadığı tespit edilen M.Ç. (58.E) , O.P. (32.E), G.E. (44.E), S.B. (62.E), Y.K. (31.E), İ.D. (56.E), İ.Ş. (59.E), S.İ. (59.E) isimli toplam (8) şahsa ise kumar oynamak kabahatinden toplam (9.800) TL idari yaptırım uygulanmıştır.

Ayrıca Tüm şahıslara sosyal mesafe ve maske takmamak kurallarını ihlal ettiklerinden Umumi hıfzıssıhha kanunun 282. Maddesi gereği toplamda (16.200) TL tutarında para cezası uygulanmak üzere tutanak tanzim edilmiştir."

(Haber Merkezi)