Zonguldak'ın Kozlu İlçesi'ne bağlı Öküşne mevkiinde sandalla denize açılan ve kayalıkların arasında oluşan doğal mağarada mahsur kalan 4 kişi 13 saat sonra kurtarıldı.

Dün akşam 19.30 sıralarında sandalla denize açılan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat biranda artan dalgalardan korunmak için kayalıkların arasında oluşan doğal mağarada mahsur kalarak telefonla arkadaşlarını arayarak yardım istemişlerdi. Arkadaşlarının ihbarı üzerinde Öküşne mevkiine gelen polis ve AFAD ekipleri kayalıklardan ve denizden mağaranın bulunduğu bölüme ulaşmaya çalışıyordu.

AFAD ekipleri, sabah saatlerinde Öküşne mevkisindeki mağaraya sığınan Şener Yamakoğlu, Mustafa Dinçer, Rüstem Candağ ve Cüneyt Alpat ile cep telefonuyla görüşmelerinin ardından bulundukları noktayı belirledi. Araziyi inceleyen ekipler, patika aracılığıyla 13 saat sonra mağarada mahsur kalanlara ulaştı. Ekiplerden su isteyen 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Mağarada mahsur kalanlardan Rüstem Gündağ, gazetecilere yaptığı açıklamada, motorunun arızalanmasının ardından kürekle kıyıya yanaşmaya çalıştıkları sandalın alabora olduğunu belirterek, bunun üzerine mağaraya sığınarak ekiplerden yardım istediklerini söyledi.Barış DOĞAN