Zonguldak Valiliği önünde artan güvenlik tedbirlerinden sonra İl Emniyet Müdürü Osman Ak ve 2 yakın koruması dün böyle görüntülendi… Yakın korumalar biri otomatik olan silahlarını teşhir ederek Emniyet Müdürü Ak’ı gölgesi gibi takip etti.

Mermi haznede, eller tetikte!

Son günlerde artan terör olayları nedeniyle Zonguldak kent merkezinde güvenlik tedbirleri artırılmıştı. Zonguldak Valiliği önünde otomatik silahlarla nöbet tutan polis memurlarından sonra dün de Emniyet Müdürü Osman Ak, bugüne kadar eşine az rastlanır bir güvenlik tedbiriyle Gazipaşa’da görüntülendi.

OTOMATİK SİLAHLI KORUMA

Daha önce Ankara’da adı “telekulak” operasyonuyla adından söz ettiren Zonguldak Emniyet Müdürü Osman Ak, dün Ulu Cami önünde Halkın Sesi objektiflerine böyle yansıdı. Osman Ak’ı gölgesi gibi takip eden iki yakın korumasının silahlarını teşhir ederek yürümesi görenleri hayrete düşürdü. Yakın korumalardan biri silahını ceketinin üzerine çıkararak yürürken, diğeri ise otomatik silahı eli tetikte taşıdı.

HALKIN SESİ SORUYOR?

Son yaşanan terör olayları sonrasında Zonguldak için olası bir terör saldırısı için istihbarat mı alındı? Böyle bir istihbarat alındıysa neden kamuoyuyla paylaşılmıyor? Özellikle toplu taşıma araçları ve ortak yaşam alanlarının yoğun olduğu bölgelerde aynı tedbir ve güvenlikler neden alınmıyor? Alınıyorsa ne gibi tedbirler alındı? Özelikle çocukların şaşkın bakışları arasında yüzlerce insanı yararak hızlı adımlarla yürüyen eli silahlı polisler, insan psikolojisi açısından bu işin sonuçlarını düşündü mü? Vali ve Emniyet Müdürünün olağan üstü tedbirlerle koruyan polis, olası bir saldırı için tedbir aldı? Eylem planı hazır mı? Haber - Mustafa Özdemir