Valilik ve Emniyet Müdürlüğünce kendisine 'Cesaret Belgesi' verilen polis memuru bugün adliyeye sevk edildi.


Karabük'te polis memuru olan babasını öldürdükten sonra, gasp ettiği taksinin şoförünü yaralayan ve orman müdürlüğünde görevli şoförün ölümüne sebep olan, ardından da intihar eden 23 yaşındaki Ercan Koz’un silahlı çatışmaya girdiği polise 'Cesaret Belgesi' verilmişti.

Olay sırasında Komiser yardımcısı Alparslan Karaoğlu aralarında bir metre mesafe bulunan Koz’un teslim olmasını istedi. Ercan Koz ise silahına davrandı ancak silah tutukluk yaptı. Bu sırada silahın ateş almadığını gören Erhan Koz, güvenlik kameralarının saniye saniye kaydettiği görüntülerde kaçmaya çalıştı. Daha fazla kaçamayacağını anlayan Koz, babasına ait beylik tabancasıyla başına ateş ederek yaşamına son verdi.

Mart ayında yaşanan olayın ardından Zonguldak Valiliği  komiser yardımcısı Alparslan Karaoğlu’nun ödüllendirilmesine karar verdi. Karaoğlu’nun gösterdiği cesaretin takdire şayan olduğunu ifade eden Valilik, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ile birlikte tören düzenlendi.

Bugün ise FETÖ PDY soruşturmasında adliyeye sevk edilen 7 kişi arasında 'cesaret belgesi' verilen polisinde olduğu öğrenildi.