Zonguldak’ta fındık bahçesinin zarar görmesi sebebiyle tartıştığı oğlunu öldüren baba Hüseyin K.’nin yargılamasında sona gelindi. Mahkeme, oğlunu öldüren babanın müebbet hapis cezası ile cezalandırılmasına karar verdi.
Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Hüseyin K. ve yakınları katıldı. Duruşmada tutuklu sanığın avukatı son savunmasını yaptı. Oğlunun evini yaptırdığını ifade eden baba Hüseyin K., “Ben oğlumun 22 Temmuz tarihinde evini yaptım. Öldürmeye kastım yoktu. Kazayla oldu. Mahkemenin takdirine bırakıyorum” dedi.
Mahkeme açık yargılamanın sonlandırılması sebebiyle kararını açıkladı. Ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanan baba Hüseyin K.’ye müebbet hapis cezası verilmesine karar verildi.
BAHÇENİN ZARAR GÖRMESİ TAHRİK SAYILMADI
Öte yandan mahkeme heyeti, domuzların fındık bahçesine zarar verdiği için bahçeyle ilgilenmediğini iddia ettiği oğlu ile tartışan babaya tahrik indirimi uygulamadı. Mahkeme heyeti, tahrik hükümlerinin uygulanmasına yer olmadığını ifade etti.
Baba Hüseyin K. oğlunun hayatını kaybetmesi sebebiyle pişman olduğunu dile getirdi.
OLAY
Olay, 25 Temmuz 2014’te ilçenin Hacıhasanlar köyü Güney Mahallesi’nde meydana geldi. İddialara göre, baba Hüseyin K. ve oğlu Harun K. (20) fındık bahçesinde domuz beklemek için bek yerine gitti. Kısa süre sonra bek yerinden ayrılan oğlu Harun’u köpek getirmesi için cep telefonundan arayan ve ulaşamayan baba Hüseyin K., fındık bahçesinden ayrılarak eve geldi. Burada oğlu ile tartışmaya başlayan Hüseyin K. cinnet getirerek oğlu Harun’u av tüfeği ile vurdu. Ağır yaralanan genç için olay yerine çağrılan sağlık görevlileri ilk müdahalenin ardından, Harun K.’yi Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırdı. Tedaviye alınan genç yaşama tutunamayarak hayatını kaybetti. Baba Hüseyin K. ise jandarma ekipleri tarafından gözaltına alındı.