(İHA) -  Ereğli’de üç yıl önce Mali Müşavir Mevlüt B.’nin öldürülmesine ilişkin davada, mali müşavir 46 yaşındaki Mevlüt B.’yi öldürdükleri iddiası ile tutuklu yargılanan eşi 39 yaşındaki Ayşe B. ve sevgilisi olduğu iddia edilen 40 yaşındaki Numan B.’nin yargılanmasına devam edildi. 
Zonguldak Adliyesi 2’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada kasten öldürmek suçlamasıyla tutuklu bulundukları Beycuma M Tipi Cezaevi’nden getirilen Ayşe B. ve Numan B. hakim karşısına çıktı. Davaya yardım ve yataklık suçlarından tutuksuz yargılanan Ayşe B.’nin kızları Merve ve Meral B.’nin yanısıra Numan B.’nin oğlu Ogün B. de katıldı. Cumhuriyet Savcısı’nın Numan Bekar'ın, tartıştığı Mevlüt Bilen'i yumruklayıp yüzünü yatağın üzerine bastırarak boğduğu ve Ayşe Bilen ile cesedini bilinmeyen bir yere götürüp gömdükleri kanısına vardığı mütalaada maktül Mevlüt B.’nin eşi Ayşe B.’ye kasten adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış ömür boyu hapis ve sevgilisi olduğu ileri sürülen 40 yaşındaki Numan B.’ye kasten adam öldürme suçundan ömür boyu hapis talep edildi. Savcı suça katıldıkları ve birlikte işledikleri gerekçesiyle tutuksuz yargılanan Merve ve Meral B. ile Ogün B’nin ise kesin ve inandırıcı kanıt bulunmadığı gerekçesiyle beraatlerine karar verilmesini talep etti. Mahkeme heyeti, mütalaaya karşı avukatların savunma yapması için duruşmayı 23 Haziran 2015’e erteledi.
KAYIP MALİ MÜŞAVİRİN EŞİ, 
CESEDİ PARÇALARA AYIRIP 
GÖMDÜĞÜNÜ İTİRAF ETMİŞTİ
Ayşe Bilen, 17 Eylül 2012’de polise kayıp başvurusunda bulunduğu eşi Mevlüt B.’yi öldürdüğü iddiasıyla 2013’ün Ekim ayında gözaltına alınmıştı. Emniyetteki sorgusunda 20 yıllık eşini, başka bir suçtan cezaevinde olan Numan B. ile öldürüp cesedini parçalara ayırarak boş bir araziye gömdüğünü itiraf etmişti. Ancak 3 çocuk babası Mevlüt B.’nin cesedi bulunamamıştı.