Zonguldak Kozlu ilçesine bağlı Kargalar köyünde annesiyle kestane toplamaya giden sara hastası genç, 8.5 saat sonra köylüler tarafından bulundu.

Sabah saat 11.00 sularında kaybolan İsmail Sarı’yı (32) annesi Gülnaz Sarı kendi imkanlarıyla aramaya başladı. Kendi imkanlarıyla bulamayacağını anlayan anne Gülnaz Sarı saat 17.30 civarında jandarma ve AFAD ekiplerine haber verdi. Olay yerine gelen AFAD ve jandarma ekipleri Sarı’yı aramaya başladı. Daha önce birkaç sefer daha kaybolduğu ifade edilen Sarı, havanın kararması nedeniyle AFAD ve jandarma ekipleri aramaya son verirken, İsmail Sarı köylüler tarafından kaybolduğu alanın 3 kilometre uzağında kayabaşı mevkiinde bulundu.

AFAD ile İsmail Sarı’nın bulunduğu yere giden anne Gülnaz Sarı mutluluğunu gizleyemedi. Oğlunun bulunmasından dolayı mutlu olduğunu ifade eden Anne Gülnaz Sarı, “Çok şükür Allah razı olsun cümlenizden ben onsuz yaşayamam ben onu oylansın diye götürüyordum. Bensiz yapamaz o yemek yemez yatmaz uyumaz" dedi.

Kıyafetleri ıslak olduğu görülen İsmail Sarı, AFAD ekipleri tarafından battaniye ile sarılarak araca bindirilip evine götürüldü.