Zonguldak’taki halk plajında donla denize girdikleri iddiasıyla çıkan kavgada yaralanan ve bir kişinin bıçaklandığı olayla ilgili konuşan gençler “Donla denize girmemiz gerçek dışıdır. Alkollü de değildik” dedi.
İddialara göre, dün Zonguldak Belediyesi tarafından işletilen Kapuz Halk Plajı’nda plajda denize külotla girilmesinin yasak olduğu şeklinde çıkan tartışmanın ardından, olayın şüphelisi Okan C. ve Fırat B. işlemlerinin ardından Çocuk Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından Zonguldak Adliyesi’ne sevk edildi.
Bıçakla yaralanan Enver G.’nin ise tedavisi sürüyor.
“SÖYLENENLER DOĞRU DEĞİL; KÜLOTLA DENİZE GİRMEDİK”
Öte yandan olayın kamuoyuna doğru yansıtılmadığını ifade eden Müslüm K., halk plajında kendilerinin görevliler tarafından uzaklaştırıldığını öne sürdü. Müslüm K., “Denize külotla girme muhabbeti falan kesinlikle yok. Zaten o videolarda da gözüktüğü gibi benim üstümde tişört, altımda kısa pantolon vardı. Kardeşimde de şort vardı. Cankurtaranlarla ağız dalaşıyla oldu. Müdürle falan hiç alakası yok. Bize bulunduğumuz yerden kalkmamız söylendi. Bizi sürekli uyardılar. Biz de ‘Neden sürekli bizi uyarıyorsun’ dedik. Bizi kavga etmeye dışarıya çağırdılar. Ondan sonra hepsi toplandılar. Bizi kulübe gibi yere getirdiler. Can güvenliğin babası geldi. Bize yumruk çaktı. Biz orada birbirimize girdik. Bize vurdular. Biz de arabadan getirdiğimiz tek bıçakla içeriye girdik. Öyle oldu. Alkol kesinlikle yok. Alkollü olsak polis zaten bizim alkollü olup olmadığımızı ölçer tespit ederdi. Öyle bir şey de yok” diye konuştu.
“BIÇAKLANAN ŞAHIS KAFAMA VURDU”
Olayla ilgili konuşan Hüseyin K. ise “Bize bulunduğumuz yerden kalkmamız söylendi. Oradan kalktık. Başka yere geçtik. Oradan da kalkmamız söylendi. Biz de ‘Burası 7 yıldızlı tatil köyü mü? Halk plajı’ diye tepki gösterdik. Sonra ağız dalaşı oldu. Kalabalık oldu. Ağız dalaşına girdik. Sonra konuyu kapattık. Daha sonra yaşlı adam geldi. Bana yumruk salladı. Ağabeyim de onun üzerine atladı. Vurmaya başlayınca birbirimize girdik. Çocuğu arabadan bıçak almaya gönderdim. İçeriye girince onları dağıttık. Bıçaklanan kişi elinde sopayla geldi. Ben de ‘Bana mı vuracaksın’ dedim. Bana vurmayacağını söyledikten sonra başıma vurdu. Çocuk aldı bıçağı. Ona soktu. Ağabeyim de bir daha sokmasın diye bıçağı elinden almaya çalıştı. Kurtarmak için yani. Can havliyle oldu, arkamızdan sopalarla 30-40 kişi bize vurdular. Söylenilenler doğru değil. Bizim kıyafetimiz falan belli yani; öyle terbiyesizlik yapmayız. Kendimiz esnaflık yapıyoruz” diyerek tepki gösterdi.