Ereğli’de 2011 yılında yapımına başlanan ancak zamanında bitirilemediği için ihalesi fesih edilen okuldan malzemelerini almaya çalışan taşeron firmaya polis engel oldu. Birçok kez eyleme sahne olan okuldan malzemelerin çalınma ihtimaline karşı polis ekipleri sık sık kontrollerde bulunuyor. 

Kdz. Ereğli’de yapımına 2011 yılında başlanan ve İbrahim İzmirlioğlu’nun isminin verileceği Fen Lisesi’ni müteahhit firma gününde bitiremediği için ihalesi fesih oldu. Alacakları ödenmeyen taşeron işçilerin çatıya çıkarak birçok kez eylem yaptığı okul inşaatı Zonguldak İl Özel İdaresi’ne teslim edildi. Yapımının yüzde 80’i tamamlanan okuldan bazı malzemelerin çalındığı iddiaları üzerine polis ekipleri kontrollerini sıklaştırdı. Okulun bahçesine araç girmesine engel olmak için giriş kısmına hafriyat dökerek kapatan il özel idaresi yetkilileri içeriden malzeme alınmasına da müsaade etmiyor.

Fen Lisesi’nde taşeronluk yapan bir firma yetkilisi iskele malzemelerini söküp kamyona yüklediği sırada polis tarafından durduruldu. Taşeron firma çalışanları malzemelerin kendilerine ait olduğunu iddia ederken, polis ekipleri okuldan hiçbir şekilde malzeme alınmasına müsaade edilmeyeceğini anlattı. Taşeron firma çalışanları yaptıkları telefon görüşmelerinin ardından kamyona yükledikleri malzemeleri geri boşaltarak okuldan ayrıldı.

Zonguldak İl Özel İdaresi yetkilileri okul inşaatından jeneratör, trafo ve elektrik kablosu gibi maddi değeri yaklaşık 150 bin TL’yi bulan malzemelerin çalındığı iddiası üzerine inşaatta malzeme sayımı gerçekleştirdi.
Bu arada 2011 yılında yapımına başlanan Fen Lisesi inşaatının ihalesinin ne zaman yapılacağı ve okulun eğitim-öğretime ne zaman açılacağı ise belirsizliğini koruyor.