Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde, alternatif tıp ile tedavi uyguladığını öne süren bir kişinin iş yerine operasyon düzenlendi. 3 kişinin gözaltına alındığı iş yerinde iki adet otomatik tüfek, 30 bin TL para ile cinsel ürünler ele geçirildi.
Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, sağlık müdürlüğü ve belediye zabıta ekipleri ile birlikte alternatif tıpla tedavi uyguladığını iddia eden Hasan Hüseyin E.’ye (67) ait ruhsatsız bir iş yerine operasyon düzenledi. 4 ayrı ofisi birleştirip adeta butik hastaneye çeviren Hasan Hüseyin E.’nin bel, bilek, boyun fıtığı, bel daralması, kireçlenme, hacamat, akupunktur tedavisi uyguladığı ve cinsel isteği artırıcı ilaçlar yaptığı ortaya çıktı. Hasan Hüseyin E. gazetecilere, sadece Ereğli ilçesinden 150-200 olmak üzere bine yakın kişiyi tedavi edip iyileştirdiğini iddia etti. Teknik ressam olduğunu ve 2006 yılında kendi tasarladığı makine ile gelen hastaları iyileştirdiğini iddia eden Hasan Hüseyin E., "Bugüne kadar birçok kişiyi tedavi etmedim iyileştirdim. Sağlık işine yurt dışında başladım. Hala devam etmekteyim. Hamd olsun 500 hatta binin üzerinde baktığımız hasta var. Şu ana kadar baktığımız ve iyi olmayan hiçbir hastamız yoktur. Ereğli’de iyileştirdiğimiz en az 200 kişi var. 2006 senesinde Sağlık Bakanlığı’na müracaat ettiğim ve tasarımı kendime ait olan cihazımla yaptım. Türk Patent Enstitüsü’ne müracaat ettim, belgem de var" dedi.
Yapılan incelemede hem kendisinin hem de kullandığı cihaz ve ilaçların hiçbir belgesi olmadığı anlaşılan iş yerine her gün Türkiye’nin dört bir yanından hastalar geldiği öğrenildi. Bir hastadan 2 bin 500 TL ile 6 bin TL arasında ücret aldığı öğrenilen Hasan Hüseyin E.’nin günlük kazancının ise 20-25 bin TL civarında olduğu tahmin ediliyor.
Polis ekipleri iş yerinde yaptıkları aramalarda yaklaşık 10 bin TL, Dolar ve Euro olmak üzere 30 bin TL değerinde para, 2 adet makineli tüfek, bu silaha ait 3 adet şarjör, hastaların muayene ve tedavi kayıtlarının tutulduğu evraklar, bilgisayar kayıtları, cinsel ürünler ve çok sayıda belgeye el koydu.
Yapılan operasyonda iş yeri sahibi Hasan Hüseyin E., hacamat uygulamasını yapan Selçuk D., iş yerine hasta bağlantılarını yapan Aysel U. gözaltına alınırken, bir iş yeri çalışanı da ifadesi alınmak üzere emniyete götürüldü. Kdz. Ereğli Belediyesi zabıta ekipleri iş yerini mühürleyerek kapatırken, polisin olayla ilgili olarak başlattığı soruşturma devam ediyor.