Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde bir kişi, babasına silahla ateş eden saldırgana kamyonetle çarpıp, Babalar Günü’nde babasının hayatını kurtardı.
Olay, Kdz. Ereğli ilçesine bağlı Çaylıoğlu köyünde meydana geldi. İddiaya göre, iki gün önce babası Ahmet D.’yi silahla elinden vuran Çaylıoğlu Köyü Muhtarı Şanver Aktağ’a pusu kuran Birol D., silahıyla 9-10 el kadar ateş etti. Bu sırada 67 LR 472 plakalı hafif ticari kamyonetle olay yerine gelen Savaş Aktağ, babasına ateş edildiğini görerek saldırganın üzerine aracını sürüp etkisiz hale getirdi. Birol D. olay yerinden kaçmaya çalıştığı sırada jandarma tarafından dere yatağında yakalanarak gözaltına alındı. Olaydan yara almadan kurtulan Çaylıoğlu Muhtarı Şanver Aktağ ise karakola gelerek şikayetçi oldu. Jandarma olay yeri inceleme ekipleri köye gelerek olay yerinde inceleme yapmaya başladı.
OLAY
İddiaya göre, Şanver Aktağ ile Ahmet D. arasındaki husumet arazi anlaşmazlığı yüzünden başladı. İhtilaflı oldukları arsa yüzünden mahkemelik olan taraflar davayı Şanver Aktağ’ın kazanması ve mahkeme masraflarının Ahmet D.’ye çıkarılması üzerine taraflar arasındaki husumet daha da büyüdü. Daha önce birçok kez sözlü tartışma yaşayan taraflar 3 gün içerisinde ikinci kez silahlı kavga etmeye başladı.
Jandarmanın olayla ilgili başlattığı soruşturma sürüyor.