Şırnak’ın Silopi ilçesinde bir emniyet müdürüne tokat atan dönemin BDP Milletvekili Sebahat Tuncel'i tepki göstermek için ‘Sizi indiririm’ diye tehdit eden Zonguldaklı Sedat B. (43), 1 ay 7 gün hapis cezası aldı. Davada, şahsın 155 hattını arayarak söylediği sözlerin telefon dökümleri delil oldu. Televizyonda izlediği tokat görüntülerinin ardından harekete geçen Sedat B., önce 155 hattını arayarak karşısına çıkan polise, “Tekrar böyle bir şey yapmaları halinde Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş’ı indiririm” dedi.

Kdz. Ereğli ilçesinde de bu konuyla ilgili eylem yapan Sedat B. tehditlerini sürdürünce HDP Eşbaşkanı Sebahat Tuncel ve BDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, Sedat B.’den şikayetçi oldu. Şikayetin ardından Kdz. Ereğli 2. Sulh Ceza Mahkemesi’nde Sedat B. hakkında ‘tehdit’ suçlamasıyla dava açıldı.

155'İN KAYITLARI DELİL OLDU

Mahkeme heyeti, sanığın 155 ihbar hattını arayıp yaptığı görüşmeye ilişkin ses kaydını Kdz. Ereğli Emniyet Müdürlüğü’nden istedi. Kayıtlarda sanık Sedat B.’nin Sebahat Tuncel ve Selahattin Demirtaş gıyabında tehdit içerikli sözler sarf ettiği tespit edildi.

Sanık Sedat B.’nin, tehdit suçunun Demirtaş ve Tuncel’e karşı işlediği sabit görülerek 1 ay 7 gün cezalandırılmasına karar verildi.

“TEPKİSİZ KALMAK İSTEMEDİM”

Kamuoyunda yaşanan tokat atma olayından dolayı BDP Milletvekiline tepkisini dile getiren Sedat B., süreci şöyle değerlendirdi:

“Nevruz kutlamalarında Sabahat Tuncel Silopi’de bir başkomiserimize tokat atmıştı. Ben bu tokadı evde televizyondan izledim. Böyle bir tokadın Türkiye Cumhuriyeti Başkomiserine atılmasını kaldıramadım. Bu üzücü bir olaydı. Ben buna tepkisiz kalmamak istedim. Telefonla arayarak bu şahsın yaptığı ayıptan dolayı bir daha yaparsa kendisini vururum dedim. Bu basın yoluyla yansıdı. Ben kendilerine aynı zamanda dava açtım. Bende buna istinaden kızarak ilçe merkezinde eylem yaptım. Sabahat Tuncel’e oradan gönderi yaptım. Bir daha aynı şeyi yapıp Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gelirseniz polise, askere el kaldırırsanız sizi indiririm dedim. Kendilerine söyledim. Onlardan bana internet aracılığı ile tehdit geliyor. Bende dedim ki Vurun beni korkum yok. Onlardan korkmuyorum, çünkü ben Türkiye Cumhuriyeti vatandaşıyım. Ben buradayım, Zonguldak’tayım gelsinler. Sonra ben yasal hakkımı kullandım.”

Sedat B., on gün içerisinde teslim olmazsa hakkında yakalama emri çıkarılacak.