Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde şehir merkezinden geçiş sırasında düğün konvoyundan silahla ateş açan magandalar polis tarafından yakalandı. Polis tarafından gözaltına alınmak istene şahıslar biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirilirken, silahın kurusıkı olduğu anlaşıldı.
Olay Müftü Mahallesi Devrim Bulvarı üzerinde meydana geldi. İddiaya göre, İ.A. bir yakınlarının düğünün konvoyuna otomobili ile katıldı. İ.A. konvoy şehir merkezinden geçtiği sırada camdan dışarı çıkarttığı silahı ile havaya ateş etmeye başladı. Vatandaşların ihbarı üzerine harekete geçen ekipler düğün konvoyunu Anıt Kavşağı’nda durdurarak verilen eşkâle uyan minibüste ve zanlılar üzerine arama yapmak istedi. Yapılan arama sırasında İ.A.’nın üzerinde silahı yakalayan polis kendisini gözaltına almak istedi. Gözaltına alınmak istemeyen İ.A., polise direnmeye başlayınca biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Ağabeyi ile birlikte gözaltına alınmak istenen İ.A. da polis ekiplerine direnince biber gazı kullanılarak etkisiz hale getirildi. Karakola götürülen üç kişiden biri alınan ifadesinin ardından serbest bırakılırken, şehir merkezinden geçerken düğün konvoyundan silahla ateş açan ve 80 promil alkollü olduğu öğrenilen İ.A. ile kardeşi İ.A.’nın emniyetteki işlemleri sürüyor.
Ağabey ve kardeşinin emniyetteki işlemlerinin ardından savcılığa sevk edilecekleri öğrenilirken, olayla ilgili soruşturma sürüyor.