Zonguldak şehir merkezinde 28 Nisan 2014’te arasında husumet bulunan Sedat, Taner ve Vedat Arslan’ı silahla yaraladığı iddiasıyla tutuklu olarak yargılanan Şerafettin Demir’in davasında olayın tanıkları dinlendi. Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada M Tipi Cezaevi’nde tutuklu olarak yargılanan sanık Şerafettin Demir ile tutuksuz sanıklar Savaş Çevik ve Şerafettin Demir hakim karşısına çıktı. Tanıkların dinlendiği davada tanık Sabri Ç. verdiği ifadesinde, olay günü taksicilik yaptığı aracın yanında durduğunu belirterek, "Bir iki dakika sonra silah sesi duydum. Olay yerine yaklaşmadım. Ambulans gelip yaralıyı aldığı sırada oraya gittim. Gördüklerim bundan ibarettir" diye konuştu.

Bir diğer tanık Serhat D. ise, olay günü Sabri Ç. ile taksi durağında olduğunu anlatarak, "Bu sırada karşıdan birisinin telefonla konuşarak yüksek sesle bağırarak geçtiğini gördük. Daha önce tanıdığım birisi değildi. 2-3 dakika geçmişti ki birkaç el silah sesi geldi. Ben silah sesi duyunca Sabri’yi de kolundan çekerek olay yerini göremeyeceğimiz güvenli bir noktada saklandık. Olay yerine ambulans ve polis araçları geldikten sonra geçtik" dedi.
Şerafettin Demir’in tahliye istemini reddeden mahkeme heyeti, Demir’in tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.