Son sözü sorulan tutuklu sanık, “Ona bir şey oldu diye kendi kafama sıktım. Silah patlamadı” dedi.

Olay, geçen yıl Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde meydana geldi. İddialara göre bir süre Ayşe D. ile birlikte resmi nikahsız yaşayan Numan B., şiddetli geçimsizlik nedeniyle kendisinden ayrılmak isteyen Ayşe D.’yi silahla vurarak yaraladı.

Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Numan B., Ayşe D. ve iki tarafın yakınları katıldı. Mahkeme başkanının konuşma hakkı verdiği Ayşe D.’nin avukatı, "Adam öldürmeye teşebbüs suçundan yargılanmasını talep ediyoruz" dedi.

Numan B.’nin avukatı ise “Numan B. cezalandırılacaksa öldürmeye teşebbüs değil, yaralama olayı ile ilgili ceza almasını talep ediyoruz. Ayrıca öldürme kastı olsa iki mermiyi de kullanırdı. Hedef gözetmediğini söylüyor. İstese mağdureyi öldürebilirdi. Keskin nişancı olduğu söyleniyor. Yaralama olduğu ve bu maddeden tatbikini talep ediyoruz” diye konuştu.

“ÖLDÜRME KASTIM YOKTU, KIYAMADIM”

Son sözü sorulan Numan B., Ayşe D.’yi öldürme kastı olmadığını söyledi. Ayşe D.’ye bir şey oldu diye silahla intihara kalkıştığını fakat silahın patlamadığını dile getiren Numan B., sözlerini şöyle sürdürdü: “Olayda 6 metre arkasındaydım. Öldürme kastım olsaydı kendisine ateş ederdim. Silahı kendime de sıktım. Patlamadı. Kendisine bir şey oldu diye kendimi de öldürmek istedim. Kendisini öldürmek niyetinde olsaydım üç oğlum var birini feda ederdim. Ayrıca, kendisinin mektuplarının da dikkate alınmasını istiyorum. Kıyamadım. Ona bir şey oldu diye kendimi vurmak istedim. Kastım olsa 1.40 santimetre mesafeden istesem vurabilirdim. Kesinlikle kastım yoktur.”

13 Eylül 2013 tarihinde görülen ilk dava dosyasında toplam 14 duruşma görüldü. Son davada Numan B.’ye ne kadar öldürme kastı olmasa da olayda kullandığı silahın öldürücü özelliği olduğu gerekçesiyle 2 yıl 1 ay denetimli serbestlik olmak üzere toplam 15 yıl 10 ay hapis cezası verildi.