SİNEKLERİ DEĞİL...
BATAKLIĞI KURUTUN

Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri Ereğli’de yaşamını yitiren Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi Alaplı Meslek Yüksekokulu Bankacılık ve sigorta programları öğrencisi olan Ö.A’nın yüksek dozda kimyasal madde kullanımı nedeniyle hayatını kaybettiğinin ortaya çıkmasının ardından operasyonlarına hız verdi. 
Alaplı ilçesinde Emniyet Müdürlüğünün düzenlediği operasyonda 3 bin 250 adet uyuşturucu hap ile 30 gr uyuşturucu uyarıcı madde ele geçirildi.
Operasyonda C.İ, N.G , A.K ,S.Ö isimli şahıslar uyuşturucu haplarla narkotimlerce kıskıvrak yakalandı. Operasyonda 30 gram uyuşturucu uyarıcı madde ile 3 bin 250 adet uyuşturucu hap ele geçirildi. Alaplı’da gözaltına alınıp adliyeye sevk edilen 4 şahıstan N.G ile A.K adli kontrol şartı ile serbest bırakılırken, C.İ ve S.Ö uyuşturucu madde ticareti suçundan tutuklandı.

CİKLET KADAR KOLAY ULAŞILIYOR
Ülke genelinde alkollü içeceklere peş peşe gelen zamlar nedeniyle uyuşturucu madde kullanımı neredeyse iki katına ulaştı. Daha ucuz ve daha kolay erişilebilir olması nedeniyle özellikle kimyasal madde kullanımında patlama yaşanıyor. 16 hatta 14 yaşa kadar gerileyen bonzai ve türevi kimyasal uyuşturucu maddelerin okul çıkışlarında satılacak kadar artması sorunun polisiye tedbirlerle çözülemeyeceğini gözler önüne seriyor. Yaklaşık 2 yıldır yaşanan görevden almalar nedeniyle donanımlı personel sorunu olan Zonguldak Emniyet Müdürlüğü Narkotim ekipleri uyuştucu çeteleriyle mücadele yetersiz kalıyor. Son yaşanan genç ölümle Zonguldak’ta bir kez daha gündeme gelen uyuşturucu ticaretinin artık bitirilmesini isteyen vatandaşlar, “Sinekleri değil, bataklığı kurutun” diyerek sorunun polisiye tedbirlerle değil devlet politikasıyla çözüleceğine işaret ediyor.