Zonguldak’ta bir evde sobadan çıkan kıvılcım nedeniyle yangın çıktı. Yangında dumandan etkilenen yaşlı adam ve epilepsi hastası torunu hastaneye kaldırıldı.
Edinilen bilgiye göre olay, Kilimli ilçesine bağlı Çatalağzı beldesi Kuzyaka Mahallesi’nde meydana geldi. 82 yaşındaki Kezban Kardeş, sabah saatlerinde eşi ve torununun bulunduğu evdeki sobayı yakıp kömür almak için dışarı çıktı. Bu sırada sobadan çıkan kıvılcım yerdeki halı ve koltukları tutuşturdu.
Evde bulunan 83 yaşındaki emekli maden işçisi Sait Kardeş ile 30 yaşındaki epilepsi hastası torunu Samet Kardeş yangına müdahale etmeye çalıştı. Dumandan etkilenen Samet Kardeş, alevlerin arasında sara krizi geçirdi. Yangını söndürmeye çalışan gencin saçında ve ayağında yanık meydana geldi. Olay yerine gelen itfaiye ekipleri kısa sürede yangına müdahale etti.
Yangında dumandan etkilenen yaşlı adam ve torunu ambulansla hastaneye kaldırıldı. Eşi ve torununu yangından kurtarmak isteyen 82 yaşındaki Kezban Kardeş’in ise yüzünde yanıklar meydana geldi. Yaşadıklarını anlatan Kezban Kardeş, "Odunluğa kömür almaya inmiştim. Sobayı yakmıştım. Çayını demlemiştim. Eve geldim her taraf dumanlar içerisindeydi. Torunumun dumanlar içerisinde sara krizi tuttu. Torunu çekeyim derken yüzüm yandı. Koca adam çekilmiyor çok zorlandım. Ateşi görünce eşimi dışarı çektim. Torunumla uğraşırken eşim yine içeri gitmiş eşyaları kurtarmak istemiş. Benim de yüzümde yanıklar var" diye konuştu.
Dede ve torunu tedavi altına alınırken sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi.