Zonguldak’ta geçtiğimiz 24 Şubatta 22 yaşındaki Necla Sağlam’ın çöp poşeti ile boğulduktan sonra boğazının kesilerek öldürülmesi olayında Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri T.K.’yı gözaltına aldı. Sağlık kontrolüne getirildiği sırada gazetecilerin, “Cinayeti neden işlediniz” sorusuna yanıtsız bıraktı.

Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri akşam saatlerinde 36 yaşındaki T.K.’yı yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü’ne getirilen T.K.’nın sorgulamaları sürerken, ekipler de bir taraftan alınan arama kararı ile T.K.’nın Ontemmuz Mahallesi Mimar Sinan Sokak üzerindeki evinde incelemelerde bulundu.

İl Emniyet Müdürü Osman Ak, Asayiş Şube Müdürlüğü’ne gelerek soruşturma hakkında bilgi aldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını yanıtlayan Emniyet Müdürü Osman Ak, “Gözaltına alınan var mı?” sorusuna “Yorum yok” cevabını verdi. Ak, cinayetin ardından yerel basında çıkan “Müge Anlı gelse çözerdi” şeklindeki haberlere “Müge Anlı’nın gelmesine gerek kalmadı artık” cevabını verdi.

 SAĞLIK KONTROLÜ İÇİN HASTANEYE GETİRİLDİ

Polisler tarafından gözaltına alınan T.K., akşam saatlerinde Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi ek binasına getirildi. Gazetecilerin “Cinayeti neden işlediniz” soruna cevap verdi. Gündelik işler yaparak geçimini sağladığı öğrenilen T.K.’nın özellikle inşaat, su tesisatı gibi işlerde çalıştığı öğrenildi.

Öte yandan Türkiye Taşkömürü Kurumu’nda memur olarak görev yapan Necla Sağlam’ın bir süre önce evindeki su tesisatında arıza meydana geldiği öğrenildi. 

6 KİŞİLİK ÖZEL EKİP İNCELEME YAPTI

24 Şubat 2016 günü ortaya çıkan olayla ilgili olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Kriminal Daire Başkanlığı’ndan gelen altı kişilik özel ekip, cinayetin işlendiği ev ve bazı mekanlarda inceleme yaptı. Ekiplerin olayda aldıkları parmak izinin sonucuna göre T.K.’yı gözaltına aldığı öğrenildi. Olaydan sonra bir çok kişiyle görüşerek ifadelerine başvuran Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, olaydan sonra Necla’nın işyerindeki arkadaşı K.Y., sevgilisi olduğu iddia edilen S.Ç. ve H.T.’yi gözaltına almıştı. Savcılığa sevk edilen üç kişi sorgulamalarının adli kontrol yöntemiyle serbest bırakılmıştı.

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor. Barış DOĞAN / Umut ERSES