İstanbul'da yaşanan bombalı saldırının ardından Zonguldak'ta da canlı bomba paniği yaşandı. 67 Burda Alışveriş Merkezi'ne kucağında koli ile girmek isteyen bir üniversite öğrencisinin neden olduğu panik kısa sürede kentte yayılarak söylentilere neden oldu.

İddiaya göre, sabah saatlerinde 67 Burda Alışveriş Merkezi’nin güvenlik görevlileri elinde koli olan genci koli ile AVM’ye sokmak istememesi ve içinde ne olduğunu sormaları gerginliğe neden oldu.

Emniyet yetkilileri de söz konusu iddialar üzerine araştırma yapıyor.

POLİS ÖNLEM ALDI

AVM yönetimi güvenlik önlemlerinin artırıldığı belirterek, tedirginlik yaratacak bir durum olmadığını ifade ederek bir açıklama yaptılar. 
Esas 67 Burda Alışveriş Merkezi  Müdürü Kubilay Cem Kabacan, Zonguldak Emniyet Müdürlüğü ekiplerinin de AVM’de önlem aldığını belirterek şunları söyledi:

“Türkiye’nin içinden geçtiği sıkıntılı dönemde ziyaretçilerimizin kendilerini daha güvende hissetmelerini sağlamak amacıyla Esas 67Burda AVM’de güvenlik önlemleri arttırılmıştır. Süreç ile alakalı emniyet birimlerinden destek talep edilmiş ve tahsis edilen ekiplerle koordineli olarak çalışmalar yapılmaktadır. Şuanda şehirde panik yaratma amaçlı kötü niyetle yapılmakta olan asılsız haberlere Halkımızın ve ziyaretçilerimizin itibar etmemesini istiyoruz. Bu tip asılsız haberlerin toplumu huzursuzluğa sevk ettiği gibi güvenlik güçlerinin zaten zor olan süreçlerini daha da zorlaştırmaktadır. Tüm halkımızın geçirdiği bu zorlu günleri birlik beraberlik içerisinde atlayacağımıza inancımız tamdır.”