Polis Teşkilatının 171. Kuruluş yıldönümü kapsamında, İl Emniyet Müdürlüğü öncülüğünde Zonguldak Sanat Tiyatrosu Derneği tarafından insanları aldatmaya kalkan dolandırıcılara karşı vatandaşların bilinçlendirilmesi ve farkındalığın artırılması için hazırlanan “ALO BUYRUN” isimli komedi türündeki tiyatro gösteri yapıldı.

Son günlerde telefon dolandırırcılığın artması üzerine ve vatandaşları uyarmak-bilgilendirilmek için Zonguldak Tiyatro Derneği tarafından komedi türünde hazırlanan “ALO BUYRUN” isimli tiyatro Atatürk Kültür Merkezi (AKM) Salonun düzenlendi. Tiyatroya Lise öğrencileri ve öğretmenleri katıldı.

Oyun yönetmeni Erhan Koltuk, oyun sonunda tiyatro hakkında gazetecilere yaptığı açıklamada; “Polis haftası nedeniyle Emniyet Müdürlüğü bizden bu etkinliğe katılmamızı istedi. Son yıllarda moda olan telefon dolandırıcılığıyla ilgili bir takım skeçlerin kendilerine ulaştığını bunları bizim oynayıp oynamayacağımız sordular. Bizde eyer katkı sağlayacaksak zaten yaptığımız her şey toplum yararına olsun ve işe yarayacaksa sonuçta kamu yararına olduğu için bizde seve seve üstleneceğimizi söyledik. Bu oyuna çok kısa sürede çalıştık. Sonuçta çocuklarımız çıktılar oynadılar. Senaryolar TRT senaristti tarafından yazılmış ve Emniyet Müdürlüğü’ne gelmiş. Bize de senaryoları emniyet verdi. Biz sadece çalıştık. Eldeki malzeme biz aşçı olduk. Yemeği pişirdik ve ortaya koyduk” dedi. Barış DOĞAN