Kent merkezinde geçtiğimiz Şubat ayında, işyerinin önüne aracını park ettiği için tartıştığı 49 yaşındaki Mustafa Avcı'yı tabancayla vurup yaralayan 63 yaşındaki Orhan Toptan'ın, 28 yıla kadar hapis istemiyle ikinci kez hakim karşısına çıktı.  
Toptan, iddiaya göre aracını işyerinin önüne park ettiği için Mustafa Avcı ile tartışmış ve sonrasında kavgaya dönen olayda tabanca ile Mustafa Avcı'ya ateş ederek yaralamıştı. Tutuklanan Orhan Toptan, 'kasten öldürmeye teşebbüs', 'ruhsatsız silah bulundurma', 'tehdit ve hakaret' suçlamalarıyla 28 yıla kadar hapis cezası istemiyle yargılandığı dava nedeniyle tutuklu bulunduğu Beycuma Cezaevi’nden Haziran ve Ağustos ayında Zonguldak Adliyesi’ne getirilerek iki kez hakim karşısına çıkartılmıştı. Toptan, ilk duruşmasında 10 kişinin saldırısına uğradığını, kendisini korumak için ateş ettiğini söyleyerek, "Her yer boş olmasına rağmen küfür eder gibi benim dükkanımın önüne koymuş aracını. Ben Mustafa’nın çalışanı Bülent’e, 'Aracı buradan alın' dedim. Mustafa bana küfür etti. Uzaktan da akrabam olur kendisi. Bana saldırdılar. Silahımı çektim ve 1 el yere doğru sıktım. En az 10 kişiydiler. Polis de geldi biber gazı sıktı" demişti.
Öte yandan duruşmada Mustafa Avcı da Orhan Toptan'ın kendisine küfür ve hakaret edip üzerine yürüdüğünü söylemişti. Zonguldak 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde bugün yapılan duruşmada dosya üzerinde inceleme yapılacağı belirtilerek mahkeme ileri bir tarihe ertelenirken hakim tarafından Orhan Toptan’ın tutukluluk halinin devamına karar verildi.