Zonguldak’ta 5 Mart 2016 tarihinde sevgilisini, aralarında gönül ilişkisi olduğunu düşündüğü arkadaşını ve onun annesini öldürmekten tutuklu yargılanan 34 yaşındaki Hasan Köroğlu, 75 yıl hapis cezasına çarptırıldı.
’Birden fazla kişiyi tasarlayarak öldürme’ suçundan 3 kez ağırlaştırılmış ömür boyu hapis cezası istemiyle tutuklu yargılanan Hasan Köroğlu, 2’nci Ağır Ceza Mahkemesi karar duruşmasında hakim karşısına çıktı. ömür boyu hapis istemiyle yargılanan sanık Hasan Köroğlu, Çok pişmanım bu insanlar benim en yakınımdaki insanlardı. Kimse bir insanı öldürmek istemez. En yakınındaki insanı hiç öldürmek istemez" dedi.
Mahkeme, tutuklu sanık Hasan Köroğlu’na 3 kişiyi öldürmekten verdiği 3 kez müebbet hapis cezasını, duruşmalardaki iyi hali ve samimi anlatımları nedeniyle 25’er yıldan toplam 75 yıl hapis cezasına düşürdü.
Olay, 5 Mart 2016 tarihinde Çınartepe Mahallesi Baruthane Sokak’ta iki katlı bir evin alt katında meydana geldi. 1.5 yıl dini nikah yaparak birlikte yaşayıp ayrıldığı, sonra görüşmeye devam ettiği Safiye Geyik ile yakın arkadaşı Burak Demirtürk arasında duygusal yakınlaşma olduğundan şüphelenen Hasan Köroğlu, Bursa’nın Gemlik ilçesinde yaşayan ailesinin yanından Safiye Geyik’i alıp yüzleştirmek için Burak Demirtürk’ün Zonguldak’taki evine götürdü. Hasan Köroğlu, çıkan tartışmada Safiye Geyik ve Burak Demirtürk ile annesi Hilmiye Demirtürk’ü tabancayla vurarak öldürdü.