Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri işletmecisi Sıtkı Velioğlu’nun tefe batağına düştüğü için önceki gece evinde silahını başına dayayarak intiharı il genelinde infiale neden oldu. Türkiye Değişim Partisi Merkez İlçe Başkanı Çağrı Eliyazıcı, İl Emniyet Müdürlüğü bünyesinde bir çok polis memurunun tefeciler ile ortak çalıştığını ileri sürdü.


“TEFECİLERİ BEN AÇIKLARIM”
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmeciliği yapan SED Otomotiv, şirketinin sahibi Sıtkı Velioğlu, Kozlu Güney Mahallesi Kavaklık mavindeki evinde 12 Haziran günü akşam saatlerinde kendisine ait silahıyla kafasına sıkarak intihar etmesi şok etkisi yarattı. 
Zonguldak Belediyesi Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi SED Otomotiv sahibi Sıtkı Velioğlu, Pandemi süreci ile 67 çalışanının maaşlarını ödemekte güçlük yaşadığı için konkordato kararı aldırmıştı. İddiaya göre yüklü ödemeleri olan Sıtkı Velioğlu’nun ekonomik darboğazdan kurtulmak için Zonguldak’ın meşhur tefecilerinden para aldığı ve bu paraları da ödemekte zorlandığı öne sürüldü. 


“TEFECİLERİN EMNİYETTE DOSTLARI VAR”
TDP (Türkiye Değişim Partisi) Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Çağrı Eliyazıcı, Sıtkı Velioğlu’nun intiharı üzerine sosyal medyadan zehir zem belek açılamalar yaptı. Eliyazıcı, “Sayın Zonguldak Emniyet Müdürümüz; Şöyle bir soka çıkın. Şöyle bir içinizde ki memurları tek tek bir inceleyin. Etrafınıza iyi bir bakın. Zonguldak’ta şöyle bir esnaflarınızla bir konuşun. Bu insanlar neden böyle intihara meyilli oluyor. Bir araştırın. Her gün operasyonunuz var ama tefecilere yok. Yapıyorsun uz. Yapsanız da 4 gün sonra serbest bırakıyorsunuz. Neden mi? İçiniz de o tefecilerin dostları var. Göz yumuluyor. Şimdi belki sizin cesaretiniz yoktur. Ben Zonguldak’ta ne kadar tefecilik yapan zat varsa sade buradan değil, yüzlerine de söylerim. Hepinizin Allah belasını versin” dedi. 


“EMNİYETÇİLER HARÇLIK ALIYOR”
İş insanı Uğur Türk Kurtocağı’da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, “Zonguldak Emniyet Müdürlüğü, Sıtkı Velioğlu neden mi? İntihar etti! Onu tefeye bağlayan ama aynı zamanda sizin memurlarınızın kirasını ödeyen, tatile gönderen, harçlığını veren ve sizin yıllardır menfaat için göz yumduğunuz tefecilere sorun. Zonguldak’ın meşhur tefecileri alayınız….” dedi.
Yaşanan bu olaylardan sonra Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğünün kendi içerisinde operasyon yapıp yapmayacağı da kamuoyunda merak konusu oldu.