En büyük sermayemiz bilgi En büyük sermayemiz bilgi

Mustafa ÖZDEMİR (Özel Haber)

Zonguldak Belediyesi tarafından şehrin belli başlı yerlerine kurulan giysi-tekstil ve ayakkabı kumbaralarında toplanan kıyafetlerin ikinci el eşya satan bit pazarında satıldığı ortaya çıktı.
Vatandaşların soğuk kış günlerinde yoksul ve muhtaç insanların kullanması için özenle yıkayıp ütüleyerek attığı kumbaraları ihale yaparak özelleştiren Zonguldak Belediyesi, vatandaşları bu konuda bilgilendirmek yerine insanların vicdani duygularını sömürmeyi tercih etti.
PAKİSTANLI ŞİRKETE SATILMIŞ
Hayır amaçlı toplanan kıyafetleri ihale yaparak AJ İnternational isimli Pakistanlı bir şirkete satan Zonguldak Belediyesi, gizli yapılan bu ihaleyi kamuoyundan sakladı.
Zonguldak Soğuksu pazar yerinde ikinci el kıyafet satan Seda Keskin'in ifadesi üzerine ortaya çıkan olayı medyaya taşıyan Hülya Özçelik, halkın yardımlaşma duygusunu zedeleyecek uygulamayı deşifre etti.
MANEVİ DUYGULAR SÖMÜRÜLÜYOR
Halkın ihtiyacı olanlara hayır amaçlı verdikleri kıyafetlerin Zonguldak Belediyesi tarafından özel sektöre satılmasının son derece yanlış olduğunu ifade eden Özcelik, "Zonguldak halkı  ihtiyaç sahiplerine yardım etmek için bu kumbaralara bıraktıkları kıyafetlerin satıldığını bilmiyor. Madem böyle bir şey var neden kumbaraların üzerinde Zonguldak Belediyesinin amblemi var. Kumbaralardan toplanan kıyafetler, Soğuksu pazar yerine getirilerek buradaki esnaflara toplu halde satılıyor. Konuyu Belediye Özel Kalem Müdürü Buğra Özçelik'e aktardığımda kendisi, kumbaraların belediyeyle alakası olmadığını söyledi. Ama küçük bir araştırma yaparak Zonguldak Belediyesi'nin bir çok AKP'li belediyede olduğu gibi kumbaraları para karşılığı özellestirildiğini öğrendim. İhaleyi alan firma kıyafet ve ayakkabılara ikinci el ürün satan bit pazarlarında satıyor" dedi.