Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde dönüş yaptığı sırada virajı alamayan sac yüklü TIR devrildi. Kazada yaralanan TIR sürücüsü hastaneye kaldırıldı.
Kaza akşam saatlerinde Ereğli Alaplı karayolunun Gülüç Köprüsü mevkisinde yaşandı. Edinilen bilgiye göre Gülüç istikametinden gelen Bahattin Kaplan idaresindeki 42 BS 480 çekici ve 42 CGE 69 dorse plakalı TIR Potbaşı kavşağından Alaplı istikametine dönüş yapmak istediği sırasında devrildi. Kazada yaralanan TIR sürücüsü çevredeki vatandaşların yardımı ile çekicinin içerisinde çıkartılarak olay yerine çağrılan 112 ambulansıyla Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Kaza sonrası savrulan saclar çekici yardımıyla toplanırken, devrilen TIR da yine çekici ile kaldırıldı. Kaza nedeniyle Alaplı istikametine bir süre tek şeritten verilen trafik, TIR’ın kaldırılmasıyla açıldı.
Kışla Mahallesi sakinleri ise Potbaşı kavşağında ‘U’ dönüşü yasak olmasına rağmen ağır tonajlı araçların yaklaşık 1 kilometre ilerideki büyük kavşağı kullanmayarak buradan dönmeye çalıştığını ve aynı bölgede sürekli bu tür kazaların yaşandığını söyledi. Mahalle sakinleri yetkililerden önlem almalarını istedi.
Polis kazayla ilgili soruşturma başlattı.