Zonguldak’ın Alaplı ilçesinde iki katlı ahşap ev tamamen yanarak kullanılamaz hale gelirken, ev sahibi ise içeride yanarak hayatını kaybetti.

Yangın bu akşam saat 20.30 sıralarında Alaplı ilçesine bağlı Hüseyinli Köyü’nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre 70 yaşındaki Sait Aktaş’ın ikamet ettiği iki katlı ahşap evde bilinmeyen bir nedenle yangın çıktı. Kısa sürede tüm evi saran alevleri fark eden Hüseyinli Köyü sakinleri itfaiye ekiplerine haber verdi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri yangına müdahale ettiler. İtfaiye ekiplerinin yaklaşık 1 saat süren çalışmasının ardından yangın kontrol altına alınırken, ev tamamen kullanılamaz hale geldi. İtfaiye ekipleri yangın söndürme çalışmaları sırasında çöken çatı parçaları ve duvarlar nedeniyle zaman zaman büyük tehlikeler atlattı.

Sait Aktaş’ın yangın sırasında evde olduğunu öğrenen yakınları ise itfaiye ekiplerine tepki gösterdi. Jandarma ekipleri itfaiye ekiplerinin çalışmalarını rahat yapabilmesi işin vatandaşları binanın çevresinden uzaklaştırdı. İtfaiye erleri çatının çökmesi ve duvarlarda yıkılmalar olmasına rağmen binanın içerisine girerek Sait Aktaş’ı aradı. Uzun süren aramalar sonunda uyuduğu odanın alt katında yanmış halde bulunan 2 çocuk babası Sait Aktaş’ın hayatını kaybettiği anlaşıldı. Sait Aktaş’ın cenazesi ambulans ile Alaplı Devlet Hastanesi morguna kaldırılırken yakınları ise gözyaşlarına boğuldu.

Köy sakinlerinden Cevat Duman, uzun süre Hüseyinli Köyü’nde muhtarlık yapan Sait Aktaş’ın evinde ki yangının akşam namazından sonra başladığını belirterek, yangını karşı köyden görenlerin haber verdiklerini anlattı. Duman gazetecilere yaptığı açıklamada “Ben hemen dışarıya fırladım. Millet toplanmış. Meğerse karşı köyden yangını görenler haber vermiş. Yangın akşam namazından sonra çıkmış” dedi.

Yangınla ilgili olarak jandarma ve itfaiye ekipleri geniş çaplı inceleme başlatırken, hayatını kaybeden Sait Aktaş’ın cenazesi otopsi için Adli tıp Kurumu’na gönderilecek.

Savcılık yangınla ilgili olarak soruşturma başlattı.