Başkan Kalaycı ve Üstün tutuklandı, yakınları gazetecilere saldırdı

Bir süre önce FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınarak çıkarıldığı mahkemece serbest bırakılan ve jandarma ekipleri tarafından önceki akşam saatlerinde yeniden gözaltına alındıktan sonra dün sabah saatlerinde adliyeye getirilen Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve Üstün Yapı'nın sahibi Hüsamettin Üstün, nöbetçi mahkemece tutuklandı. Kalaycı ve Üstün, jandarma aracına bindirildiği sırada yakınları gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek gazetecilere saldırdılar.

FETÖ/PDY'ye yönelik Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında 16 Ağustos'ta Zonguldak merkeze bağlı Karaman Beldesi Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve işadamı Hüsamettin Üstün, jandarma ekipleri tarafından FETÖ/PDY soruşturması kapsamında gözaltına alınmıştı. Kalaycı ve Üstün'ün evinde arama yapılmış ve bazı dökümanlara incelenmek üzere el konulmuştu. 2 şüpheli Jandarmadaki işlemlerinin ardından 26 Ağustos tarihinde çıkarıldığı mahkemede tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılmıştı. Soruşturmayı yürüten savcının elde ettiği deliller doğrultusunda Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve Üstün Yapı'nın sahibi Hüsamettin Üstün, akşam saatlerinde İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı ekiplerce gözaltına alındı.

Sabah saatlerinde Jandarmadaki ifadelerinin ardından sağlık kontrollerinden geçirildikten sonra adliyeye getirilen Başkan Kalaycı ve İş adamı Üstün, çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı cezaevine gönderildi.

YAKINLARI GAZETECİLERE SALDIRDI

Karaman Belediye Başkanı Mustafa Kalaycı ve Üstün Yapı'nın sahibi Hüsamettin Üstün, Jandarma aracına bindirildiği sırada yakınları gazetecilerin görüntü almasını engelleyerek gazetecilere saldırdılar. Saldırı esnada bir gazetecinin gömleği yırtıldı. Barış DOĞAN

d