Kdz. Ereğli ilçesinde 17 Ocak 2014 günü önce Yalı Caddesi’nde Burak Aldırmaz isimli bir gence, ardından da kız meslek lisesi binasına girerek Yeliz E. isimli öğrenciye saldırdıktan sonra girdiği markette ortalığı birbirine katarak polise satır, bıçak ve şarküteri reyonundaki malzemeleri fırlatan uyuşturucu bağımlısı Mustafa A. (28) çıkarıldığı mahkeme tarafından serbest bırakılmıştı. Serbest bırakıldıktan 3 gün sonra bu kez komşuları Yüksel Göktekin ile oğlu Selçuk Göktekin’e saldırması üzerine yeniden gözaltına alınan Mustafa A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı.

Yaklaşık 2 ay cezaevinde kaldıktan sonra yeniden salıverilen şahıs yine rahat durmadı. Önceki gün bileklerini keserek çarşı merkezinde vatandaşlara saldırdığı iddiası ile gözaltına alınan Mustafa A., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından serbest bırakıldı. Mustafa A. bugün öğlen saatlerinde ise kaymakamlık binası önüne gelerek yine taşkınlık yaptı. Sakinleştirilemeyince kendisine kelepçe takan polis ekiplerine küfürler edip hakaretler yağdıran uyuşturucu bağımlısı Mustafa A., polis otosuna binmemek için de uzun süre direndi. Kdz. Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne götürülerek yeniden gözaltına alınan saldırganın yarın adliyeye çıkartılması bekleniyor.

Mustafa A.’nın benzer suçlardan hakkında çok sayıda şikayet bulunduğu öğrenildi. Şahsın üzerinde sürekli bıçak taşıması ve uyuşturucu kullandığında saldırganlaşması ilçedeki vatandaşları da korkutuyor.