Zonguldak’ın Çaycuma ilçesinde 2009 yılında bir çocuğa cinsel istismarda bulunan 2 şahıs, 6 yıllık davanın ardından 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.

30 Mart 2009 tarihinde meydana gelen olayda, top oynayan 7 yaşındaki B.G.’nin yanına bisikletle gelen H.B. (13) ve B.K. (12), ayıp şeyler yapmak şartıyla kendisine 25 kuruş vereceklerini ve telefonla oynatacaklarını söyledi. Ancak B.G., H.B. ve B.K.’nın teklifini kabul etmedi. Daha sonra B.G.’yi zorla ekinlerin arasına götüren H.B. ve B.K. burada B.G.’nin pantolonunu indirerek cinsel istismarda bulunuldu. Ardından H.B., B.G.’ye 25 kuruş oynaması için cep telefonu verdi. Olayı gören başka çocukların öğretmenlerine haber vermesi sonucu İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü aracılığıyla Cumhuriyet Savcılığı’na başvuruldu. Olay sonrası ruh sağlığı bozulan B.G.’nin Adli Tıp raporunda fiili bir şey olmadığı ve cinsel saldırının tam anlamıyla gerçekleşmediği ortaya çıktı. Ancak tanıkların ifadeleri sebebiyle H.B. ve B.K.’ya ’çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan dava açıldı.

Zonguldak Adliyesi 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde 6 yıldır süren davada H.B. ve B.K.’nın 5 yıl 10 ay hapis cezasına çarptırılmasına karar verildi. Ancak cinsel istismarla ilgili yasanın değişikliği sebebiyle Yargıtay kararı bozdu. Bunun üzerine tekrar hakim karşısına çıkan H.B. (19) ve B.K. (18), Yargıtay’ın bozma kararının ardından mahkemece ’çocuğun basit cinsel istismarı’ suçundan 3 yıl 4’er ay hapis cezasına çarptırıldı.