Zonguldak'ta, kömür deposunda 25 yaşındaki Ersin T.'yi tel ile direğe bağlayıp hortumla döverek parasını ve cep telefonunu gasp ettikleri iddiasıyla gözaltına alınan 3 kişiden 2'si tutuklanarak cezaevine gönderilirken, biri ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı.

İddiaya göre Kasım Ö., önceki gün başka birisine sattığı uyuşturucu maddenin ücretini, aracına aldığı arkadaşı Ersin T.'den istedi. Ancak Ersin T. parayı vermek istemedi. Kasım Ö., yolda diğer arkadaşları Hüsnü A. ve Tunç B.'yi de alarak Mithatpaşa Mahallesi Akaryakıt Sokak'ta kendisine ait kömür deposuna gitti. 3 arkadaş, burada Ersin T.'yi tel ile direğe bağlayıp hortumla döverek cebindeki 400 lirayı ve cep telefonunu aldıktan sonra kaçtı.

Bir süre sonra kendi imkanlarıyla direkten kurtulan Ersin T., karakola giderek durumu anlattı. Polis, Kasım Ö., Hüsnü A. ve Tunç B.'yi yakalayarak gözaltına alındı. Emniyetteki işlemlerinin ardından 3 şüpheli, adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden Kasım Ö. ve Hüsnü A., çıkarıldıkları nöbetçi mahkemece 'Gasp' suçlamasıyla tutuklanarak Beycuma M Tipi Kapalı Cezaevine gönderildi. Tunç B. ise denetimli serbestlik hükümleri uygulanarak serbest bırakıldı. Barış DOĞAN