Bu yazı bir süredir; Atatürk Devlet Hastanesinde yatmakta olan babam ”Ali ELEMAN” ile birlikte şifa bekleyen tüm hastalarımız için yazılmıştır. Allah hepsine acil şifalar versin; biz aileleriniz sizlere dua ediyoruz ve tek dileğimiz sizlerin bir an önce sağlığınıza kavuşmanız. Sizlerde lütfen moralinizi yüksek tutun, emin olun güvenilir ellerdesiniz. Düzenli olarak sizlerden iyi haberler almak için görevliler ile irtibattayız.
Henüz yazının başındayken iletmek istediğim bir kaç husus daha var.
Mustafa Kemal Atatürk rahatsızlığı sırasında bildiğiniz üzere çok değerli bir söz söylemiştir.
“Beni Türk hekimlerine emanet ediniz”. Bu söz bugün daha da anlamlı hale geldi. Korona için Almanya'da 2 Türk doktor tarafından aşı bulundu. Ülkemizde aşı ile ilgili değerli araştırmalar var. Çok kısa bir süre içerisinde Çin ve diğer ülkelerden tedarikle insanlarımız aşı olmaya başlayacak ve bu virüsü tarihin tozlu sayfalarına gömeceğiz.
Ayrıca bizzat yaşadığımız tecrübeler ile hastanelerde; canlarımızı, yakınlarımızın hayatlarını teslim ettiğimiz güvenilir eller var, biliyoruz. Özellikle bire bir bildiğim için yazmak isterim; Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde doktorlarımız, hemşirelerimiz, hasta bakıcılarımız, temizlik personelimiz, güvenlik, filyasyon ekibi, 112 ekibi ve santral görevlilerimiz...
Hepsi işlerinin ehli kişiler.
Ailelerinden ayrı kalıp; aylarca fedakarlık edip, canlarını dişlerine takarak ülkemizdeki pandemi dönemindeki en kutsal görev için kollarını sıvadılar. Emeklerinin karşılığını hiç birimiz asla ödeyemeyiz.
Bizler sokakta maske ile 2 saat gezdikten sonra darlanıyor ve hayıflanıyoruz; onlar ise saatlerce tüm vücutlarını koruyan tulumlar içinde; yılmadan, hastalara moral vererek, bilimin ışığında mücadele veriyorlar. Ülkesini en çok seven görevini en iyi yapandır; pandemi döneminde özellikle sağlık emekçilerinin ülke sevgisini de birlikte tecrübe ettik.

İyi ki varsınız. Teşekkürler.

Ve Babam...



Zonguldak’ın yarım asırlık esnafı. Yıllarca Ulu Cami Altında ve son 20 yıldır Emek Çarşısında saatlerinizi tamir eden, emektar ustanız; babamdan bir fotoğraf paylaşmak istedim. Baba, bu süreyi iyi değerlendir olur mu? 50 küsur senelik bir esnafın dahası bir zanaatkâr’ ın nasıl yetiştiği, bu işin inceliklerini, esnaf sohbetleri ve iyi esnaf olmanın belkide bugüne kadar yazılmamış altın kurallarını senin kaleminden okumayı sabırsızlıkla bekliyoruz.
Ellerinden öperiz.
Pandemi döneminde birçok esnaf arkadaşından uzak kaldın biliyorum ancak Zonguldak Esnafı bilmeni isterim ki senin sağlığını bizimle birlikte durumunu yakinen takip ediyor.
Hastanede yatan tüm hastalarımız hepsi aslında kader ortaklarımız oldu. Aileler birbirlerini tanımıyor olabilir ancak hepimizin duaları; hepiniz için.
Biz her taburcu olan hastanın ismini duyduğumuzda çok mutlu oluyoruz. Sizlerlede bu mutluluğu bir kere daha tadacağız. Biraz daha sabır.
2020 bizleri yordu. 2021’ e ise sayılı günler var. Hastanede şifa bekleyen hastalarımız ve ailelerinin en kısa sürede kucaklaştığı günler yakın; yeni yıldan varsa bir dilek hakkımız “hepinize acil şifalar dilerim”.
Memlekette ve Zonguldak özelinde olan biteni tüm ayrıntıları ile takip eden biri olarak benim içim bir konuda çok rahat.
Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi’nde hastalarımıza gerekli tedavilerin ve uygulamaların zamanında yapıldığını ilk başta da ilettiğim üzere yakinen izliyorum.
Türk insanı diğer milletlerden ayıran en büyük özelliği adetler ve örfler dir. Hastane personelleri ve hemşirelerimizin her bir hastaya kendi annesi, babası, kardeşi, evladı gibi yaklaştığının farkında olduğumdan için çok rahat.
Ayaklarına taş değmesin.
Sevgiler...