Bahçeli 1 kasım ayarı yaptı!

MHP Genel başkanı dr. Devlet BAHÇELİ 1 Kasım genel seçimleri öncesinde partisinin manifestosunu açıkladı. Bahçeli AKP’nin 14 yıldır iktidarda olmasına rağmen terörün arttığını, enflasyonun yükseldiğini, ekonominin bozulduğunu çalışan kesimin gelir düzeyinin azaldığını, emeklinin, memurun enflasyona yenildiğini,  sivil toplum kuruluşlarının baskı altına alındığını, basının susturulduğunu, iş dünyasının korkutulduğunu dile getirdi.

Tek başına iktidar olmak istediklerini belirten Bahçeli, seçim sonucunda tek başına iktidar olamadıkları takdirde HDP hariç diğer partilerle 4 maddeleri şartı ile koalisyon yapabileceklerini dile getirdi.

İstanbul oylarında artış arzu eden Bahçeli Kasımpaşa siyaseti yapan Recep Tayyip Erdoğan karşısına KARAGÜMRÜK ile çıktı. Bahçeli böylesine hamle yapmaya devam ederse MHP yüzde 18-20 civarında oy alır.90 milletvekili çıkarır. Örneğin GAZİANTEP üç çıkarabilir.1 Kasım genel seçimlerinden tek başına iktidar çıkmazsa anlaşılıyor ki AKP-MHP koalisyon hükümeti kurulur.

Bahçeli 4 madde şartında ısrar ederse AKP-CHP formülü devreye girer.

Halkımız adeta seçim maymunu yapıldı. MART ayında yeni bir seçimi milletimiz kaldıramaz. AK PARTİ artık şu gerçeği görmelidir. Tek başına iktidar olmaları artık hayal olmuştur.

Milliyetçi Ülkücü kadrolar artık iktidar bekliyor. Devlet BAHÇELİ ağzından İKTİDAR kelimesi çıkınca herkes şöyle bir adım geri atıp  ‘Şimdi Oldu’ yorumunu yaptı.

Ufukta AKP-MHP koalisyonu görülüyor, 17-25 Aralık yolsuzluk dosyasında MHP ısrar etmezse bana göre 4 yıl sürecek bir koalisyon iktidarı 1 Kasım da gerçekleşir.

AKP-CHP koalisyonu da bir seçenek olacaktır. Ülkenin hayrına olacak koalisyon AKP-MHP koalisyonu kadar AKP-CHP-MHP üçlü iktidarı da önemsenmelidir.

MHP üzerinde oynanan oyun tutmadı. MHP’ye operasyon bence ters tepecek vatandaşımız MHP’ye hakkını teslim edecektir.

Devlet BAHÇELİ iktidar olmak istemiyor algısı mutlaka bir şekilde yıkılmalıdır. MHP içinde BAHÇELİ ayrılsın isteyenler 1 Kasım sonuçlarını görsün sonra karar versinler gün koltuk meselesi değildir, ülke meselesidir.

Devlet BAHÇELİ artık MHP genel başkanlığını bırakmalı düşüncesini bende taşıyorum, nasıl ki ilk ismi açıklandığında  ‘Devlet ağabey ile olur.’ Demişsek bugün gitsin deme hakkımız vardır.

Sinan OGAN genel başkan adayı yoklaması yaptığında ben liderlik özelliği olmadığını dile getirdim. Çalışması 1 Kasım sonrasına sarkmış bulunuyor. Mehmet EKİCİ anlaşılıyor ki damadını öne sürüyor.

MHP de bana göre delegeye etkisi olacak iki isim bulunuyor, Koray AYDIN, Meral AKŞENER ikisinde de liderlik özelliği bulunuyor.

Bakalım MHP de Devlet BAHÇELİ 1 Kasım ayarından etkilenecek mi?

MHP oyları 7 Haziran seçimine göre 1 Kasım da artar mı? Eksilir mi?

Bence bir miktar artar sebebi ise İKTİDAR SİNYALİ verilmesidir.

AK PARTİ   yüzde 35,CHP  yüzde  27 MHP yüzde    17 HDP yüzde 12 olur.