Türk Kızılay Zonguldak Şubesi’nin kan bağışı çağrılarına bir yanıt da Zonguldak basınından geldi. Kentte yayın hayatını sürdüren ulusal ve yerel basında görevli gazeteciler, azalan kan stoklarına destek olmak amacıyla kan verdi. Devlet Güzel Sanatlar Galerisi’ndeki programa, Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın, Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti (ZGC) Başkanı Derya Akbıyık, merkez doktorları ve gazeteciler katıldı.

Basın mensupları, içinde çok eksantrik sorular bulunan formları doldurmaları ve sağlık kontrolünden geçirilmelerinin ardından kan bağışında bulundu.

Kulağımıza gelen bilgilere göre bazı arkadaşlarımız kaytarmak istediler ama anında hemşire hanımlar tarafından enselendiler…

Program sonu açıklamada bulunan ZGC Başkanı Derya Akbıyık; "Zonguldak Gazeteciler Cemiyeti olarak geleneksel hale getirdiğimiz kan bağışımızı yapıyoruz bugün. Daha öncede kan bağışını gerçekleştirmiştik. Pandemide zor şartlar var. Kan bağışı çok acil ihtiyaç oluyor. Bizlerde Zonguldak'ta görev yapan meslektaşlarımızla birlikte bugün kan bağışımızı gerçekleştirdik. Bütün arkadaşlarımızı da bekliyoruz." dedi. Dedi ama maalesef orada o anda bulunan 9-10 gazetecinin dışında gelen olmadı.

Ajanslardan hiç kimse gelmedi…

Çok ayıp!..

Kızılay Kan Merkezi Müdürü Mehmet Günaydın da; "Her zaman dediğimiz gibi kan acil değil sürekli bir ihtiyaçtır. Maalesef yaşanan pandemi sürecinde kan bağışı sayılarında bir düşme var ancak hastanelerdeki taleptdevam ediyor. O yüzden Zonguldak Kızılay Merkezi olarak 7 / 24 aralıksız olarak ekiplerimiz çalışmalarını sürdürüyor” ifadelerine yer verdi.

Evet;

Kan herkese lazım,

En çok da bu günlerde basına lazım…

Kaçmaya ve kaçınmaya gerek olmamalı arkadaşlar…

Anlaşıldı mı?