Ligde oynadığımız son beş karşılaşma sonrası iki puanla yetinmek zorunda kaldık. Zonguldak Kömürspor takımı hafta sonu kendi sahasında oynadığı Başkent Akademispor maçında, rakibini farklı bir skor ile 3-0 mağlup ederek, kötü gidişine noktayı koydu.
Geçtiğimiz hafta boyunca, Zonguldak gündeminden düşmeyen, Başkent Akademispor maçının bizim açımızdan çok önem taşıyan yazı ve yorumları, bir uyarı niteliğinde oldu. 
"Bu önemli 90 dakika sonrasında alınan 3 puanla, Play-Off yarışındaki iddiamızı sürdürürken, ligin alt sıralarından da hızlı bir şekilde uzaklaşmasını bildik."
Haftalar sonra Başkent Akademispor maçına farklı bir anlayışla başlayan, temsilcimiz Kömürspor'un, aşırı kazanma hırsı 9. dakikada attığımız ilk golün de erken gelmesine neden oldu.
Müsabakanın ilk 30 dakikası, Kömürspor takımının üstünlüğünde geçerken, daha sonra dengeyi kuran rakibin, kanatlardan gelişen ataklarını izledik. 
Gününde olan kalecimiz Sinan ve defans elemanları, iyi kapanarak ilk yarıının 1-0 galibiyetimizle tamamlanmasında etkili oldu.
Özellikle maç öncesi başlayan şiddetli yağmur sonrası iyice ağırlaşan zeminde top kontrolü de bir hayli zor oldu. 
Maçın ikinci yarısı zaman zaman karşılıklı ataklarla geçerken, az sayıdaki seyirci topluluğu, heyecan dolu dakikalar yaşadılar.
  Dikkatimi çeken önemli bir konuya değinmek istiyorum.Ligde oynanan bu tür karşılaşmalar 6 puanlık maçlar olarak tanımlanır. 
Taraftar desteğine en fazla ihtiyaç duyulan, böyle bir karşılaşma öncesi, takımın yalnızlığa terk edilmesi, nasıl anlatılır bilemiyorum. 
Zonguldakspor takımı bu kentin önemli moral kaynaklarından birisidir.