İnsanoğlunun kendini yaşama motive edebileceği birleştirici ve kaynaştırıcı olma özelliği içeren bayramların her biri çok kıymetli, çok değerli.Sahip olduğumuz kültürel mirasın gelecek kuşaklara aynı tazelikte ve aynı anlamda taşıyabilmek de çok önemli.
Dini bayramlar ya da milli bayramlar toplumların hazineleri diye düşünüyorum.Bu manada içeriğini zenginleştirmek biz insanlara ve daha da önemlisi insanlığı iyi gelebilecek bütün kutlamalara sahip çıkılması gerektiğini inanıyorum.
Dini tercihler bakımından değerlendirdiğimizde kutsal saydığımız ve birçoğumuzun inandığı anlamlaştırdığı bir ay geçirdik ve sonunda da bayrama ulaştık.Oruç tutmak inanç meselesiydi inanan ve isteyen bu yönde yol aldı.
Öylesine güzel bir kültürün içinde yaşıyoruzki eksiklerimize ve cehaletimize rağmen sahip olduklarımız çok kıymetli kanımca.Toplum olarak biraz fevri davranışlar sergileyebiliyoruz birazda tembeliz sanırım.Çalışmak çabalamak aynı oranda kabul görmüyor herbirimizde.
Hazıra konmak gibi bir meziyet barındırıyoruz bünyemizde.Bu öğretilerden mi kaynaklanıyor yoksa eşitsizliğin hakkından gelemediğimiz içinmi oluyor bilemiyorum.
Daha insanca yaşayabilmek adına törpülenmesi gereken yanlarımız bir hayli fazla.
Adına şeker bayramı denilen, Ramazan sonrası bir ödül olarak kutlamakda olduğumuz bu güzel anlamlı bayram vesilesiyle tüm okurlarımızın bayramını kutluyorum.Milli ve dini bayramların kültürümüzün demirbaşları olarak oldukları yerde kalmalarını ve aynı coşkuyla nice nice yıllar kutlanmasını diliyorum.
Biz sahip olduklarımızın farkında olursak hiç bir değer kendini yok etmez, kuşaklararası yolculuğuna devam .
Daha nicelerine diyorum, gecikmeli de olsa, İyi bayramlar geçirmiş olmanızı diliyorum dostlar.