Tayyip Erdoğan son günlerde, tek parti iktidarı yıllarında halka nasıl zulmedildiğini sürekli zikrediyor. Doğrudur, tek parti dönemi olan CHP iktidarı yıllarında Anadolu halkına kan kusturuldu. Fazla uzağa gitmeye gerek yok, Zonguldak ahalisi bu zulümden fazlasıyla payını aldı. Köylüler jandarma dipçiği ile zorla kömür ocaklarına sürüldü. Kaçanlar yakalanıp jandarma gözetiminde tekrar ocağa sokuldu. Parası olanlar yol mükellefiyetinden kurtuldu olmayanlar özellikle çocuk ve kadınlar yollarda yalın ayak çalıştırıldı. “Ağnam”-(Hayvan) ve “Aşar-(Arazi)” vergisi nedeniyle köylünün ambarındaki buğday ve mısıra el konuldu. Köylerde “Aşarcı nöbeti” tutulurdu. Nöbetçi “Aşarcı geliyor” diye bağırınca köylü hayvanlarına el konulmasın diye onları dağa kaçırıyordu. 

Dedik ya bunlar doğru. Peki, yanlış nerede? Yanlış olan bunların şimdiki CHP ‘ye mal edilmesi. Sonradan “ Demokrat Parti (DP)”yi kuran kadrolar yani başta Celal Bayar, Menderes olmak üzere Koraltan, Fatin Rüştü Zorlu ve daha binlercesi bunlar neredeydi? Hepsi de CHP kadrolarıydı ve devlet bürokrasisi içinde en yüksek yerlerde idi.

Diyeceğim o ki sonradan CHP içinden çıkıp DP yi kuran bu kadroların halka yapılan mezalimde hiç mi payı yok? Var tabii ki. Birçok kararda bunların imzası var.

Gelelim İslami hareketin bu günkü yükselişinin tarihsel geçmişine.

Cumhuriyeti kuran kadroların tümü anti Komünist ,yani Komünistlere karşı ittifak içindeydiler. Bu nedenle cumhuriyeti kuranlar İslami hareket içindeki birkaç kol-cemaat-tarikat ile ittifak yaparak Komünist kadroları baştan tasfiye ettiler. Yani Mustafa Suphilerin katledilmesinde ortaklaştılar ve bu sayede İslami kadrolar cumhuriyetin ortağı oldular.  Burada “devletin laikliği nedeniyle cumhuriyeti kuranların Müslüman ahaliye zulmettiği” sıkça söylenir. Bu da doğrudur, cumhuriyet kadroları Müslümanlara da zulmetmiştir. Şimdi bu bir çelişki değil mi? Değil tabi.  Fettullah Gülen ve cemaati Müslüman bir topluluk. Ama baktığımızda, kendisi de Müslüman olan ve iktidar erkini elinde tutan AKP-Tayyip Erdoğan ve şürekası tarafından acımasız bir şekilde hem de devlet eliyle Gülen Cemaatinin tüm malvarlığına el konuyor, cemaat taraftarları tutuklanıyor, mülksüzleştirilip tasfiye ediliyor. Kemalistler için “din düşmanları Müslümanlara baskı yapıyor” söyleminin alasını neden kimse AKP için söylemiyor? Diyeceğim o ki cumhuriyetin kuruluş aşamasında, Müslüman topluluklar içinde Tayip Erdoğan’ın da içinde bulunduğu cemaatin geçmişinde bu ittifak vardı.

Cumhuriyetin ilk kurucularının kendi yandaşı olarak gördüğü ve ittifak yaptığı bu İslami topluluklar önce Mustafa Kemal kadrolarını özellikle ulusalcıları tasfiye etmeye başladı ilk kurban Sabahattin Ali oldu. Ve içlerinde Uğur Mumcu, Bahriye Üçok ların da bulunduğu kadronun son tasfiyesi Hırant Dink oldu. Bu zamana kadar koyun koyuna yatıp kalkan AKP-Tayyip ve Gülen cemaati arasında bir çatışma başladı ve galip gelen AKP-Erdoğan ekibi Gülen kadrolarını tasfiye etmeye başladı, tasfiye devam ediyor ama kimse çıkıp da “cumhuriyetçiler-Atatürkçüler, Müslümanlara işkence ediyor onları cezaevlerine dolduruyorlar” diye feryadı figan etmiyor.

Burada CHP yi savunma gibi bir niyetim yok, kaldı ki CHP’yi savunma bana düşmez ama ortada bir gerçek var. Halkın mezalimine ortak olanlardan bir kısmı sonradan CHP ‘den ayrılıp DP ‘yi kuranlar özellikle AKP- Tayyip Erdoğan tarafından halka “sütten çıkmış ak kaşık” gösteriliyor.  AKP-Erdoğan tabii ki onları “ak kaşık” göstermek zorunda Çünkü kendileri de aynı gelenekten geliyorlar