Türkiye'nin ilk ve tek ödeme ve elektronik para derneği ÖDED tarafından desteklenen, fintech ekosistemini daha yakından tanımak ve kendini geliştirmek isteyen herkesin katılabileceği FinTech10 programı için kayıtlar açıldı. 30 saatlik bu özel programa katılanlar, Türkiye'nin önde gelen fintech şirketlerinde üst düzey yöneticilerle görüşme ve fintech ruhunu fintech ofislerinde deneyimleme fırsatına sahip olacak. 
 
Üst düzey yöneticilerle fintech ekosistemini yerinde deneyimleme fırsatı sunan FinTech10 programı, Ödeme ve Elektronik Para Derneği desteğiyle hayata geçirildi. Programa; fintech altyapısını işlerine entegre etmek isteyen yöneticiler, fintech ekosistemine yönelik ürün ve hizmet geliştiren ya da geliştirmeyi planlayan girişimciler, finans kuruluşlarında çalışan ve fintech'in endüstriyi nasıl yeniden şekillendirdiği konusunda bakış açısı elde etmek isteyen profesyoneller ile finansal teknoloji dünyasını ve bu dünyanın hayatımızı nasıl değiştirdiğini öğrenmek isteyen herkes katılabiliyor.
 
2 hafta ve 10 gün sürecek programda oturumlar 10 farklı fintech şirketinin kurucusu ve üst düzey yöneticileri tarafından sunulacak. Oturumların çoğunlukla ilgili fintech ofisinde düzenlenmesi ve böylece finansal teknoloji dünyasını fintech ofislerinde deneyimleme imkânı sunulması planlanıyor. Her oturumun 15 kişiyle sınırlı tutulacağı FinTech10 programı 18.00-21.00 saatleri arasında gerçekleştirilecek. Programı başarıyla tamamlayan tüm katılımcılara ise FinTech10 katılım sertifikası verilecek.
 
“Fintech dünyasını uzmanından dinlemek isteyen herkes katılmalı” 
FinTech10'in, teknolojik gelişmelere paralel olarak finansın yaşadığı dönüşümü, o dönüşümü bizzat deneyimleyen uzmanlardan dinlemek isteyenler için kaçırılmaması gereken bir program olduğunu vurgulayan ÖDED Başkanı Burhan Eliaçık, şöyle konuştu: “Teknolojideki hızlı gelişim, pek çok alana etki ettiği gibi finansal hizmetler sektörüne de önemli katkılar sundu. Bu katkılar hem sektörde hem de son kullanıcıda ciddi yankı uyandırırken, fintech ekosistemi de baş döndüren bir hızla gelişmeye devam ediyor. Bu kapsamda yatırımcılar, iş dünyasının liderleri, düzenleyici otoriteler ve diğer paydaşların da katılımıyla sürekli hale gelmesi planlanan FinTech10 programını desteklemekten mutluluk duyuyor ve fintech dünyasının kapılarını aralamak isteyen herkesi bu programa katılmaya davet ediyoruz.”(Haber merkezi)