Led ekranlar, son dönemlerde reklam ve tanıtım sektörünün vazgeçilmez birimlerinden biri olmayı başardı. Görüntü kalitesiyle ilgi olmayı başaran led ekran teknolojileri, farklı sektörden her firmanın tercihi olmaktadır. Türkiye’nin ve dünyanın en seçkin markaları da, isimlerinin daima göz önünde olması için aktif olarak led ekran sistemlerinden yararlanmaktadır. Tanınırlığını artırmak isteyen markalar için en uygun şekilde hizmet veren led ekranlar, devasal ekranlardır. Led ekranların büyük ebatlarda üretilmesi, aynı anda yüzlerce kişinin dikkatini çekebilmesine imkan vermektedir. Geniş bir kitleye hitap etmeyi başaran led teknolojileri, sadece tanıtım ve reklam sektöründe değil birçok organizasyonda da tercih edilmektedir.


Led ekranlar, gün ışığında dahi üstün performans gösterebilen görüntüleme teknolojisidir. Bu özelliği sayesinde marka ve firmalar, günün her saatinde tanıtımlarını başarılı bir şekilde yapabilmektedir. Havanın kararmasıyla beraber, ekranlar daha net ve parlak bir görünüm kazanır. Böylelikle daha etkin bir şekilde müşterinin dikkatini çekmek mümkün olur. Led ekranlar büyük boyutlarda üretildiği için günün her anında ilgi odağı olmayı başarır. Led ekran fiyatları da, ebatları ve sahip olduğu özelliklere göre değişiklik göstermektedir. Led ekran sistemleri genellikle insan kalabalığının yoğun olduğu yerlerde tercih edilir. Böylelikle oradan geçen insanlar led ekrana yansıtılan marka reklamına dair bilgi sahibi olur ve dolaylı olarak da markanın tanınırlığı artar.

Led Ekranların Özellikleri Nelerdir?

Reklam sektörünün en popüler elemanlarından biri olmayı başaran led ekranlar, farklı özelliklerde üretilen ürünlerdir. Her geçen gün farklı özellikte ve yüksek kalitede üretilen led ekran sistemleri, etkin bir şekilde hizmet vermeye devam etmektedir. Günümüzde birçok marka ve firma tarafından kullanılmaya devam eden led ekranlar, insan kalabalığının yoğun olduğu yerlerde konumlanmaktadır. Reklam ve tanıtımın başarılı bir şekilde yapılmasını sağlayan led ekranlar, amacına en uygun şekilde üretilmektedir. Led ekran teknolojileri sayesinde reklamlar, ekrana başarılı bir şekilde yansıtılmaktadır. Marka ve firmaların led ekran sistemlerinden memnun kalmaları, sadece reklam sektöründe değil her faaliyette led ekrana  yönelmelerine vesile olur.

Her elektronik cihazda olduğu gibi led ekranlarda farklı özelliklere sahiptir. Led ekranların sahip oldukları bu özellikler, led ekranın nerede kullanılacağı açısından hayati bir öneme sahiptir. Led ekran satın alırken dikkat edilecek ilk etmen led ekranın nerede kullanılacağıdır. Led ekranın iç mekanda mı yoksa dış mekanda mı kullanılacağı oldukça önemli bir detaydır. Çünkü iç mekan ve dış mekan için üretilen led ekranların dayanıklılığı da bu doğrultuda sağlanmaktadır. Dış mekan led ekranlar olumsuz hava koşullarında çalışmaya devam ederken, iç mekan led ekranların suya karşı hassasiyeti bulunabilmektedir. Led ekran özelliklerinde dikkat edilmesi gereken bir diğer detay ise ekran boyutudur. Led ekran boyutunun reklam ihtiyacını karşılayacak ebatta olması önemlidir.

Led ekran özellikleri arasından dikkat edilmesi gereken diğer bir detay da görüntü netliğidir. Led ekran pikselleri arasındaki mesafe ne kadar az olursa, görüntü netliği de o doğrultuda iyi olur. Pikseller arasındaki mesafenin azalması daha fazla ışık kaynağının kullanılması anlamına gelir. Bu da direkt olarak görüntü netliğini etkiler. Led ekranlar görüntü kalitesi açısından güneş ışığından etkilenmezler. Bu nedenle de etkin bir reklamcılık için muhteşem seçenekler arasında yer almaktadır.