Haber sitelerinde okuyucu gözünde artı sağlayan en büyük unsurlardan biri bilgiyi verirken ne kadar net olunduğu ve ne kadar özgün davranıldığıdır. Hem net, hem özgün hem de sınırları aşmadan belli bir samimiyet kurabilen yazılar yazmak ise çok zordur. 2013 yılında kurulduğundan bu yana giderek genişleyen kadrosuyla Webtekno, bu saydığımız üç şeyi de başarıyla yerine getiriyor.

 

Net, özgün ve samimi olma kavramlarını yazılarında buluşturan Webtekno’ya ve site içerisinde bulabileceğiniz içeriklere yakından bakıyoruz.

 

Gazete gibi ana akım medya unsurları internetin çıkmasıyla öncekine göre çok daha farklı bir yol izlemeye başladılar. Değişen çağ her ne kadar bilgiye ulaşma aşamasını çok daha kolay bir hale getirmiş olsa da daha fazla tık alma endişesi, insanlarda merak uyandırması için özellikle yanıltıcı nitelikte belirlenen başlıklar gibi birçok kurnazlığı da beraberinde getirdi. Ancak bütün haber sitelerini aynı kefeye koymak doğru olmaz.

 

İşini hakkıyla yerine getiren haber siteleri de mevcut. Webtekno da bu haber sitelerinden biri. Webtekno’yu işini hakkıyla yapan siteler arasında özel kılan şey, özgün içerikler çıkarmakla görevli, profesyonelce ancak aynı zamanda samimiyet içinde çalışan bir ekibe sahip olması. Özellikle profesyonellik ve samimiyeti doğru dozda aynı çatı altında birleştirebilmek Webtekno’nun bugünlere gelebilmesinde çok etkili oldu.

 

Webtekno bir okurun ihtiyaç duyduğu bilgiyi en sade haliyle vermek ve okuyucuyu sıkmamak arasındaki ilişkinin önemini çok iyi anlayan yazarlara sahip. Sitede bulunan içeriklere bakıldığı zaman, okuyucuyu sıkmayacak bir dil kullanırken aynı zamanda samimiyet adı altında laubalileşilmediğini görmek mümkün. Zaten Webtekno ile tanıştıktan sonra çoğu okuyucunun siteye geri dönmesinin sebeplerinden biri de bu.

Webtekno bir okuyucuya neler sunuyor?



Bir haber sitesine bakıldığı zaman ilk beklenti doğal olarak güncel ve değeri olan bilgilere ulaşmaktır. Sosyal medyanın büyümesine bağlı olarak bilgiye ulaşma alışkanlıklarının değişmesiyle internet okuyuculuğu da zaman içinde farklı bir anlam kazandı. Alternatiflerin her geçen gün arttığı bu zamanda, bilgiye ulaşmak için tercih edilebilecek adreslerin sayısı da bir hayli arttı.

 

Alternatiflerin artması ilk bakışta güzel görünse de doğru bilgiye ulaşmak her geçen gün daha da zorlaşıyor. Sosyal medya, bilgi akışı anlamında günümüzün kuşkusuz en zengin platformu olsa da zaman zaman bilgi kirliliğinin önüne geçmek mümkün olmuyor. Bilinçli bir okuyucu olmanın yolu da araştırma yapılan kaynakları özenle seçmekten geçiyor.

 

Webtekno’nun bir okuyucuya sunduğu şey, hem sosyal medya üzerinden hem de internet sitesi üzerinden ulaşılabilecek güvenilir bir kaynak. Doğru bilgiye ulaşmak için izlenmesi gereken adımlar, Webtekno tarafından okuyucu için atılıyor. Bu sayede ortaya bilgi anlamında zengin, okuma anlamında ise akıcı içerikler çıkıyor.

 

Yalnızca tık kaygısı güden, okuyucuları için yanıltıcı olan başlıklar yerine içeriğe bir ayna tutan başlıklar seçen Webtekno, bilgi verme amacı taşıyan bir haber sitesi olduğunu belli ediyor. “Clickbait” dediğimiz başlık türünün maalesef oldukça revaçta olduğu bir dönemde, mümkün olduğunca açıklayıcı başlıklar seçen bir platform olarak övgüyü hak ediyor.

Webtekno’da yazılım ve donanım meraklılarına özel içerikler de var:


Webtekno çok çeşitli içeriklere sahip bir haber sitesi. Siteyi ziyaret eden okurlar, teknoloji dâhilinde olan diledikleri konu hakkında güncel bilgilere ulaşabiliyor. Ancak Webtekno’nun bütün içeriklerdeki tek amacı haber niteliği taşıyan metinler yaratmak değil. Aynı zamanda haber niteliği olmayan ancak bilgilendirici bir görev üstlenen içeriklere rastlamak da mümkün.

 

İşlemci, ekran kartı ya da dikkat çeken herhangi bir donanım hakkında bilgilendirici içerikler hazırlanıyor. Bu içeriklerde yeni donanımdan neler beklenmesi gerektiğinden, okuyucuyu terime boğmadan teknik anlamda verilen bilgilere kadar birçok şeye yer veriliyor. Teknik terime boğmadan kısmı önemli. Kurdukları denge sayesinde okuyucuya ne cahil muamelesi ne de uzman muamelesi yapıyorlar.

 

Aynı zamanda yazılım meraklısı insanlar için sektörle alakalı haberler, farklı programlama dilleriyle alakalı içerikler okuyucuya sunuluyor. Dileyen okurlar, internet üzerinden yapılan yazılım kurslarından oluşan listeleri inceleyerek yazılım öğrenmek için ilk adımlarını Webtekno’nun hazırladığı rehberler yardımıyla atabiliyorlar.


Teknoloji ön planda, ancak Webtekno’da daha çok fazla konuda da haberleri takip edebilirsiniz:


Teknolojiye verdiği önem ile adını yaşatan Webtekno, içerik yelpazesini yalnızca teknoloji ile alakalı içeriklere hapsetmiyor. Bunun yerine bir teknoloji sitesini takip eden okurların ilgisini çekebilecek farklı türde, hayata dair birçok gelişmeye de Webtekno haberleri arasında denk gelebiliyorsunuz.

 

Örneğin COVID-19 salgını süresince Webtekno’nun internet sitesi üzerinden günbegün yapılan çok sayıda haberle teknoloji okurlarının da gündemden iyi düzeyde haberdâr olabileceği türde haberler yapıldı. Dünya gündemini böylesine büyük çapta meşgul eden durumlar, teknolojiyle alakalı olsa da olmasa da bir “haber sitesi” içinde kendisine yer bulmalı. Görünen o ki Webtekno da aynı şekilde düşünüyor.

 

Bunun dışında teknolojiyle doğrudan ilişkili olmayan, ‘geek’ kültürü denilen olguya yakın gelişmelere de Webtekno’nun internet sitesi üzerinden ulaşmak mümkün. Yani Webtekno’yu yalnızca oyun severlere ya da sinema severlere yönelik bir haber sitesi olarak düşünmek çok da doğru olmaz. Tam tersine birçok farklı kesime hitâp eden içerikler üreten, özünde de haber sitesi olan bir kuruluş olduğunu belirtmek gerek.

 

Webtekno teknolojiye ve gündelik hayata dair en güncel bilgilere ulaşmak için uğrayabileceğiniz en iyi platformlardan biri. Gündemden geri kalmamak adına internet sitesi ve mobil uygulaması aracılığıyla Webtekno’yu takipte kalabilirsiniz.