Türk Sanat Musikisi bir ustasını daha yitirdi…
Günümüzün orta ve üstü yaşlarında olanlar onun şarkılarıyla Türk Sanat Müziğini sevdiler, bu müziğin namelerinde hayat buldular.
Bir süredir tedavi gören ünlü ses sanatçısı Yaşar Özel dün yaşamını yitirdi. 1980'li yıllarda sesinin rengi ve farklı tarzıyla Türk Sanat Müziği içerisinde ayrı bir yer oluşturan Yaşar Özel, müzik hayatı boyunca sayısız konsere imza atmıştı.
Diyarbakır'da 1934 yılında dünyaya gelen Özel, orta ve lise eğitimini burada tamamladı. 1955 yılında Ankara'ya gelen Özel, 1959'da sınavla Ankara Radyosu'na girdi.
Sanatçı, 1979'da da İstanbul Radyosuna geçerek, o yıllarda sesinin rengi ve farklı tarzıyla Türk sanat müziği içerisinde ayrı bir ekol ortaya koydu.
Çalışmalarında Türk Sanat Müziğinin özünü koruyarak bugüne uygun bir anlayışla tekrar yorumlayan Yaşar Özel, sanat hayatı boyunca müziğin yeni nesiller tarafından en doğru şekilde anlaşılarak ileri noktalara taşınması için çalıştı.
Özel, 2010 yılından itibaren Kadıköy Belediyesi'ne bağlı Caddebostan Gönüllü Merkezinde "Yaşar Özel TSM Sanat Topluluğunun" şefliğini yürüterek, aynı zamanda İBB Kültür AŞ'nin sanatçısı olarak çeşitli konserler verdi.
Türk Sanat Müziğini hem yurt içinde hem de yurt dışında verdiği konserlerle yerli ve yabancı müzikseverlere tanıtan sanatçı, evli ve iki çocuk babasıydı.
Yaşar Özel maalesef artık yok, boşluğu doldurulamayacak bir müzik ustasını yitirdik.
Türk Milletinin ve müzikseverlerin başı sağolsun…
Söz müzikten açılmışken ve ben bu satırları yazarken Engelbert Humperdinck’in tüm dünya tarafından yıllardan beri hayranlıkla dinlenmiş olan ve hala aynı şekilde beğenilen “Love me with all of your heart”, Türkçesiyle “Beni tüm kalbinle sev” isimli parçasını dinliyordum…
Üst üste birkaç kez zevkle dinledim, keşke olanağım olsa da size de dinletebilsem ama bu satırları okuyanlar lütfen parçayı da youtube’den dinlesinler…
Aşkın ne olduğunu bilsinler…
Ben sadece size şarkının sözlerinin Türkçesini buradan iletebiliyorum, şöyle o sözler;
Love me with all of your heart
(Beni tüm kalbinle sev)
 
Tüm kalbinle beni sev, bütün istediğim bu; aşk… 
Tüm kalbinle sev, ya da hiç sevme,
Bana bütün buselerinin benim olacağı sözünü ver,,
Her kış, her yaz, her sonbahar…
Birbirimizden uzak olduğumuzda,
Ya da yanımda olduğunda
Bütün kalbinle beni sev, benim seni sevdiğim gibi
Bir anlığına veya bir saatliğine aşk istemiyorum,
Başlangıçta beni sevdiğin gibi sev hep beni
Kalbinin her atışında...