ALİ UZUN MU? ZEKİ ÇAKAN MI?

Ak Parti 2015 Genel Seçimleri’ne sürpriz isimlerle girebilir. İki isim sıkça dile getiriliyor. Birisi 19. Dönem Zonguldak Milletvekili Ali Uzun,diğeri ise Zonguldak Eski Belediye Başkanı,Köy Hizmetleri Eski Genel Müdürü, Bartın Milletvekili Enerji Bakanı Zeki Çakan.

Bu iki isim arasında merkez sağ çağrışımısize göre nasıl etki yapar?Ak Parti oylarının üzerine hangi isim daha fazla katkı sağlar?

Merkez Sağtaban kimi tercih eder? Benim bir fikrim var elbette ancak Merkez Sağ partilerde politika yapan Zeki Çakan da etkili bir isimdir.

AncakAli Uzun Zonguldak ilimizle bir saniye ilgisini alakasını kesmemiş,Milletvekiliymiş gibi Ankara’da Zonguldaklıların kapısı olmaya devam ediyor.

Benim fikrim ne kadar önemli olur bilemem, ancak Ak Parti Ali Uzun ile seçime girerseböyle bir olasılık bulunuyor. ÇünküAli Uzun ilk dönem aynı zamandaAbdullah Gül ve Tayyip Erdoğan tarafından aday olması için teklif getirilen bir isimdir.

Kabul etmediği teklif bir defa daha yapılır mı? En azından bir avantajı bulunuyor. Bence önemli olan “hangi isim daha fazla hizmet getirir?”  sorusunun cevabındasaklıdır. Zonguldak halkı kimi aday görmek isterse anket yapılır,‘tarafsız’adayların listesiyapılır. Bence Ali Uzun da Zeki Çakan da anket konusundabir itirazda bulunmazlar. Çünkü bu iki isimde kendine son derece güveni olan isimlerdir.Bence bu iki isim birlikte daha fazla hizmet getirirde acaba listeye sığarlar mı?

Geçen 12 yılda Ali Uzun ve Zeki Çakan,birisi Bartın diğeri Zonguldak Milletvekili olmuş olsalardı bölgemiz inanıyorum abat olurdu. Büyük Zonguldak böylelikle hizmet görür, insanların suratı asık olmazdı.

Karabük açısından ise durum çok farklı.Karabük’ün Mehmet Ali Şahin’i var. Başbakan Yardımcısı adam kentin üniversitesi, sporu, eğitimi, ulaşımı her konuyla ilgileniyor. Karabük’te işsizlik oranı Zonguldak’a göre çok daha aşağılarda bulunuyor. Zonguldak’ta işsizlik yüzde 12 civarında bulunuyor, Karabük’te ise yüzde 10 altında bulunuyor.

Zonguldak devlet kasasına ödediğinin yarısını dahi hizmet olarak geri alamazken, Karabük ise hak ettiğinin iki mislisini alıyor.

Açıkçası Karabük çok büyük avantaja sahip.Mehmet Ali Şahin aynı zamanda Karabükspor takımınınbirinci derecede sponsorluğunu yapıyor, yaptırıyor.Karabükspor nerede?Zonguldakspor nerede? Fark bu kadar açık ve nettir.

Ali Uzun ile Zeki Çakan becerikli isimlerdir. Keşke Zeki Çakan Bartın Vekili olsa, Ali Uzun Zonguldak vekili olsa diye düşünüyorum olur mu?  Ne bileyim?